Κουφάλια:Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας (φώτο-vid)

Την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χαλκηδόνoς, που λειτουργεί στο ΚΑΠΗ Κουφαλίων, κήρυξαν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και το Δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνιδάς, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χτες.
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαλκηδόνας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με 112.320 ευρώ και αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες κοινωνικές δομές στην περιοχή, που σχεδιάστηκε να λειτουργεί συμπληρωματικά με τις κοινωνικές υπηρεσίες του τοπικού Δήμου.
Δικαιούχος του έργου είναι η Διαδημοτική Επιχείρηση Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης «Νεφέλη». Για τα επόμενα τρία χρόνια ένας κοινωνικός λειτουργός κι ένας ψυχολόγος θα παρέχουν υπηρεσίες στους δημότες της περιοχής όπως:

  • -Συμβουλευτικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες για την κοινωνική ένταξη και την ανεύρεση εργασίας.
    -Ψυχολογικής υποστήριξης σε πολίτες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
    -Ενημέρωσης και πληροφόρησης για θέματα υγείας.
    -Ανάπτυξης δράσεων για τα παιδιά και την ενεργοποίηση του εθελοντισμού για την ανάληψη πρωτοβουλιών για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαλκηδόνας θα αναπτύξει δράσεις σε τρεις άξονες: την υποδοχή – ενημέρωση – υποστήριξη των πολιτών (δικαιούχοι προγραμμάτων, συγκέντρωση δικαιολογητικών, αιτήσεις συμμετοχής κτλ., με έμφαση το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), τη συνεργασία με υπηρεσίες και δομές (υποστήριξη στις δημοτικές υπηρεσίες για προγράμματα και δράσεις) και την παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων (συμβουλευτική ψυχοκοινωνική στήριξη σε «ευάλωτες» πληθυσμιακές ομάδες, όπως Ρομά, άτομα με αναπηρίες, μακροχρόνια άνεργους, οικογένειες σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού κ.ά.).
Όπως δήλωσε στην τελετή των εγκαινίων η κ. Πατουλίδου, «στη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία, μας δίνεται η δυνατότητα μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να δημιουργήσουμε κοινωνικές δομές, με άμεσο όφελος για τις πιο ‘ευάλωτες’ κοινωνικές ομάδες. Τη δυνατότητα αυτή αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως αποδεικνύεται από τη νέα κοινωνική δομή που δημιουργήσαμε στο Δήμο Χαλκηδόνος.

Ανάλογες δομές λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν στο σύνολο των Δήμων της περιοχής μας, χρηματοδοτούμενες από τα κοινοτικά κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας. Στόχος μας είναι να επανακτήσουν οι συμπολίτες μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία την αξιοπρέπειά τους και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Μέσω του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικεί και επιτυγχάνει λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, για να γίνει η Κεντρική Μακεδονία η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση».
Στην τελετή έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χαλκηδόνος παρέστησαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Γερακίνα Μπισμπινά, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας και Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής Χάρης Αηδονόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γεωργίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας Γιώργος Τσαλώνης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκηδόνoς.

BINTEO

ΦΩΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *