Δήμος Χαλκηδόνος:Εγκρίθηκε η συμμετοχή στο “Health Care Center”-Στόχος η δημιουργία “Κινητών Κέντρων Υγείας”

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

 

Σε συνέχεια της υπ’ αρ. 65/1-4-2016 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: ΩΒΩΜΩΗ2-Α96), εγκρίθηκε η πρωτοβουλία αλλά και πρόταση συμμετοχής του Δήμου μας στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020», με τίτλο

«IMPROVING QUALITY AND ACCESSIBILITY OF SOCIAL HEALTH CARE SERVICES IN CROSS-BORDER REGIONS/HEALTH CARE CENTER» (ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου «Health Care Center» είναι 1.275.760,00 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλκηδόνος για την υλοποίηση των δράσεων που θα αναλάβει ανέρχεται στις 150.060 ευρώ. Από το Δήμο μας, συμμετέχει στο σχήμα ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, αφού εκεί υπάγονται οι κοινωνικές δομές μας. Οι υπόλοιποι Εταίροι της πρότασης είναι:

1. Regional health inspection-Blagoevgrad, Βουλγαρία (Επικεφαλής εταίρος), προϋπολογισμός δράσεων ύψους 338.460 ευρώ ως επικεφαλής εταίρος

2. Center for Emergency Health Care – Blagoevgrad, Βουλγαρία προϋπολογισμός δράσεων ύψους 263.140 ευρώ

3. Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, προϋπολογισμός δράσεων ύψους 384.800 ευρώ

4. Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Αθλητισμού Παιδείας Δήμου Λαγκαδά, προϋπολογισμός δράσεων ύψους 139.300 ευρώ

Συνολικά, το έργο θα υποστηρίξει την αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής για τη δημόσια υγεία στις Περιφέρειες Θεσσαλονίκης και Blagoevgrad Βουλγαρίας για τη βελτίωση της ποιότητας και της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας υγείας στις διασυνοριακές περιοχές, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την πρόληψη πιθανών κινδύνων για την υγεία του πληθυσμού.

Κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση και τις ευάλωτες ομάδες με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας του συστήματος πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Οι κύριες δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου είναι μεταξύ άλλων η προμήθεια κινητής μονάδας υγείας και παροχής βασικών ιατρικών υπηρεσιών, ο ιατρικός εξοπλισμός για δωρεάν εξετάσεις σε δημότες ασθενείς, η ενημέρωση του πληθυσμού για την πρόληψη ασθενειών καθώς και σεμινάρια πρώτων βοηθειών προς τους πολίτες.

Κύριος σκοπός της πρότασής μας είναι η δημιουργία «κινητών κέντρων υγείας» για την κάλυψη των απομακρυσμένων οικισμών του Δήμου. Η δράση αυτή θα συνδεθεί μέσω της προμήθειας ειδικού εξοπλισμού τηλεϊατρικής με το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου για περιστατικά που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης λόγω χρόνου ή πάθησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *