Δήμος Χαλκηδόνος:Επείγουσες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει το ποσό των 8,6 εκ. ευρώ για τις πιο επείγουσες παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Εκτεταμένες επεμβάσεις συντηρήσεων, ασφαλτοστρώσεων και αποκατάστασης φθορών στους επαρχιακούς δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης, προγραμματίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικά κονδύλια 8,6 εκ. ευρώ.

Αν και οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες για όλους τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους που έχει στην ευθύνη της η Περιφέρεια, οι επεμβάσεις θα γίνουν σε μια σειρά επαρχιακών οδών, που έχουν άμεση ανάγκη συντήρησης πέραν της τακτικής, καθώς εμφανίζουν πολλές φθορές, τόσο στο οδόστρωμα, όσο και στα πρανή και στα άλλα χαρακτηριστικά τους.

Μεταξύ των συντηρήσεων περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση και διαμόρφωση των πρανών στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή που αντιμετωπίζει τα σημαντικότερα προβλήματα, στα Κωνσταντινουπολίτικα, με 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας, 2,5 εκ. ευρώ προγραμματίζεται να διατεθούν (μέσω διαδικασίας ανοιχτού διαγωνισμού) για τους επαρχιακούς δρόμους του νότιου τμήματος του νομού Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα για τις επαρχιακές οδούς Περαία – Αγία Τριάδα – Αγγελοχώρι, Πλαγιάρι – Επανομή – Όρμος Επανομής, Δρόμος προς Νέα Μουδανιά μετά την Καρδία (Τρίλοφος – όρια νομού προς Χαλκιδική), Νέο Ρύσιο – Ταγαράδες – Αγία Παρασκευή – Σουρωτή και Θεσσαλονίκη – Πυλαία – Χορτιάτης μέσω Πανοράματος.

Άλλα 2,5 εκ. ευρώ διατίθενται για τους επαρχιακούς δρόμους του δυτικού τμήματος του νομού και συγκεκριμένα για τις επαρχιακές οδούς: Ωραιόκαστρο – Δρυμός μέσω Μελισσοχωρίου, Σίνδος – Χαλάστρα μέχρι την εθνική οδό (προς Αιγίνιο, μέσω Κυμίνων και Νέων Μαλγάρων), Αγχίαλος – Ξηροχώρι (προς Μικρόκαμπο και Κιλκίς μέσω Νέας Μεσήμβριας), Χαλκηδόνα – Άδενδρο – Κύμινα (μέσω Παρθενίου και Βραχιάς), Χαλκηδόνα – Κουφάλια (προς Άγιο Πέτρο και Αξιούπολη), Βαθύλακκος – Αγιονέρι και Λητή – Δρυμός (προς Νέα Σάντα).Σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα ανακοινωθούν και εργασίες στους δρόμους Γέφυρα-Βαθύλακκος και Χαλκηδόνα-Λουδίας

Επιπλέον 1 εκ. ευρώ διατίθεται για τις συντηρήσεις στο ανατολικό τμήμα του νομού και συγκεκριμένα για τις επαρχιακές οδούς Πεύκα – Ασβεστοχώρι- Εξοχή – Χορτιάτης, Πυλαία –Πανόραμα – Εξοχή, Λαγκαδάς – Πέντε Βρύσες – Σοχός προς Νιγρίτα (μέσω Σκεπαστού), Λαγκαδάς – Όσσα – Βερτίσκος – Ξυλόπολη (μέσω Νικόπολης που καταλήγει στη σύνδεση με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών μεταξύ Δορκάδας και Ξυλόπολης), Σοχός – Νέα Σεβάστεια – Φλαμούρι, Λαχανάς – Ίσωμα, Λαγκαδάς – Κολχικό – Ανάληψη – Ευαγγελισμός – Νυμφόπετρα- Μεγάλη Βόλβη – Μικρή Βόλβη – Ρεντίνα, Αρετή –Δρυμός – Ευαγγελισμός, Ασκός – Σοχός, Ρεντίνα – Βαμβακιά – Αρέθουσα – Λίμνη, Στεφανινά – Λευκάδα – Φιλαδέλφεια – Ανοιξιά – Ασκός, Άγιος Βασίλειος – Εξοχή και Νέα Μάδυτος – Βαρβάρα.

Δύο εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για συντηρήσεις, αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων συστημάτων αναχαίτισης οδού σε τμήματα εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για την τριετία 2016 – 2018.

Για την αποπεράτωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην επαρχιακή οδό Μελισσουργού – ορίων νομού Χαλκιδικής – περιοχή χειμάρρου Χολομώντα διατίθενται 100.000 ευρώ, ενώ για τις επεκτάσεις του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Λαγκαδά, Θέρμης και Βόλβης προϋπολογίζονται 200.000 ευρώ.

Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, όμως η αντιπολίτευση ζήτησε μια σειρά εξηγήσεων και αφού εξεταστούν οι λεπτομέρειες του τρόπου δημοπράτησης των έργων που θα γίνουν με ανοιχτό διαγωνισμό θα εισαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος.

Πάντως, σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τόνισε ότι τα κενά είναι τεράστια σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο και τα ποσά που απαιτούνται δυσθεώρητα, με αποτέλεσμα να γίνονται μόνον οι εξαιρετικά επείγουσες παρεμβάσεις.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζεται περίπου 100 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των δρόμων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου ευθύνης της. Για να μπορούμε δηλαδή να έχουμε δρόμους τύπου… Αττικής Οδού. Δεν περιποιεί τιμή το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να κάνουμε μπαλώματα στους δρόμους, για να μην κινδυνεύουν οι οδηγοί, ωστόσο με τα κονδύλια που διαθέτουμε κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Για τους δρόμους που σχεδιάζουμε να επέμβουμε έχουμε στη διάθεσή μας μόλις 8,6 εκ. ευρώ και τουλάχιστον θα κλείσουμε επικίνδυνες τρύπες, θα διορθώσουμε τα στηθαία και θα πραγματοποιήσουμε και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας», είπε η κ. Πατουλίδου.

Πηγή:voria.gr

4 comments

  1. Το επειγον είναι Χαλκηδόνα -Λουδιας. Ο δρόμος είναι αθλιος και πηγαινοφερνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο καθε μερα αναγκαζομενοι πολλες φορες να βγαινουμε στο αντιθετο ρευμα για να αποφυγουμε λακουβες.

  2. Το επειγον ειναι Γεφυρα Βαθυλακκος Προχωμα και οχι Βαθυλακκος Αγιονερι

  3. Και λίγο άσφαλτο από βαλκαν προς Άγιο Αθανάσιο Γιατί έγινε σαν καλντερίμι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *