Εγκαινιάσθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή 30/8/2019 από τον Δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μαγνησίας Σοφία Καραπαύλου. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. 

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο βιοκλιματικού σχεδιασμού προϋπολογισμού 2,815 εκατ. ευρώ, που προστίθεται σε μια σειρά έργων για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στο Δήμο Δέλτα.

«Ολοκληρώνουμε τη θητεία μας στη Διοίκηση του Δήμου Δέλτα παραδίδοντας στην τοπική κοινωνία, στα νέα παιδιά και στις οικογένειές τους, ένα υπερσύγχρονο δημοτικό σχολείο. Καλύπτουμε έτσι μια μεγάλη ανάγκη και ικανοποιούμε ένα αίτημα ετών των κατοίκων της περιοχή μας. Δεν έχουμε σταματήσει ούτε λεπτό να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας, ακόμη και μετά τις εκλογές του Ιουνίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν ή να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα που είχαμε δρομολογημένα. Στη σχολική στέγη, παραδίδουμε στη νέα διοίκηση  την ανέγερση του 2ου Λυκείου Διαβατών σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και του Παιδικού Σταθμού Σίνδου που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη, τον περασμένο Σεπτέμβριο ολοκληρώσαμε και λειτούργησαν το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου και το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Μαγνησίας, ενώ ενάμιση χρόνο πριν ολοκληρώσαμε και θέσαμε σε λειτουργία το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου στη Νέα Μαγνησία» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Το νέο σχολείο περιλαμβάνει:

  • Υπόγειο: πάρκινγκ και αποθήκες, λεβητοστάσιο
  • Ισόγειο: αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, φαγητού και κουζίνας, wc και χώρος εσωτερικός διαλειμμάτων
  • Α’ όροφος: 4 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διευθυντή και γραμματείας, γραφείο διδασκάλων, wc και 2 κλιμακοστάσια
  • Β’ όροφος: 2 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρι πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο και βεράντα
  • Η συνολική επιφάνεια κτίσματος θα είναι 1720 τμ (χωρίς το υπόγειο), ενώ η αυλή περί τα 3.000 τ.μ. ενώ προβλέπεται και η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ με κερκίδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *