Εκδήλωση στη Χαλάστρα για την Ημέρα του Παιδιού με θέμα την Πρόληψη της Σεξουαλικής Κακοποίησης στις 20/11

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Αξιού και Χαλάστρας του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα (ΚΠΟΔΔ) διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή  την Ημέρα του Παιδιού. Η εκδήλωση θα έχει θέμα «Πρόληψη της Σεξουαλικής Κακοποίησης σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας», και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, στις 17.00 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλάστρας «Δημήτριος Κυριάκου Χαντές». Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους φροντίζουν παιδιά όπως γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, εκπαιδευτικούς κ.ά.

«Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που αφορά πρωτίστως τα παιδιά μας. Είναι σημαντικό ότι η εκδήλωση είναι διπλή και απευθύνεται ταυτόχρονα στα παιδιά και στους μεγάλους, μπορεί δηλαδή να έρθει κάποιος με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’ μιας και πολλές φορές υπερβαίνουν τον εαυτό τους, λόγω της αγάπης που έχουν στη δουλειά τους. Προσφέρουν μέγιστο κοινωνικό έργο και αυτό είναι πολύτιμο στις μέρες μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο παράλληλες δράσεις:

  1. Η ενημέρωση των ενηλίκων συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή παρουσίασης και προβολής ενημερωτικού υλικού από την Ψυχολόγο Χριστίνα Κουκουρίκη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Χαλάστρας, στον κάτω όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
  2. Η ευαισθητοποίηση των ανηλίκων συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί μέσα από παιχνίδι από τις Κοινωνικούς Λειτουργούς Δήμητρα Καμάρα και Έλενα Θεοδοσιάδου του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι Αξιού, στον επάνω όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *