“Επί τον τύπον των ήλων”: Δημοτικά Συμβούλια

 ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Για ακόμα μια φορά γίναμε θεατές στο ίδιο έργο . Τι συμβαίνει ρε παιδιά με την αντιπολίτευση ? Τόσο πολύ σας έχει τσούξει που δεν είσαστε δημοτική αρχή πλέον, ή συντρέχουν άλλοι λόγοι που δεν εμφανίζεστε στα δημοτικά συμβούλια ?  Ο κόσμος σας ψήφισε για να είστε εκεί , όχι να απέχετε κάθε τρείς και λίγο . Πως θα κινηθεί αυτός ο Δήμος ? Πως θα γίνουν πράγματα που θα βοηθήσουν τους πολίτες ?   Όποια πάντως κι αν είναι η αιτία της απουσίας σας , δεν είναι λύση η πράξη σας αυτή, γιατί η κατάσταση πλέον τείνει να γίνει δραματική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται .

Γνωρίζουμε βέβαια όλοι μας, ότι μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή του τόπου μας, δεν έχει παράξει ουσιαστικό έργο, βασικά δεν έχει παράξει καθόλου έργο και ο περισσότερος χρόνος  ξοδεύεται ασκόπως σε διαφωνίες, ύβρεις, τσαμπουκάδες, συγκρούσεις και εν τέλει σε ανούσιες συζητήσεις, πάντοτε όμως στις πλάτες των καημένων των πολιτών, οι οποίοι περιμένουν στην γωνία, σαν επαίτες , να βγάλετε κάποια στιγμή λευκό καπνό για τα θέματά τους .   Κι εσείς περνάτε την ώρα σας μέσα στην αίθουσα , διαφωνώντας μονίμως και διαρκώς , μη παίρνοντας ουσιαστικές αποφάσεις , και καταλήγετε να τελειώνετε την συνεδρίαση ξημερώματα και με ανύπαρκτα αποτελέσματα .

Που είναι η ευθύνη σας απέναντι στους πολίτες ? Που είναι τα έργα σας για τους πολίτες ? Που είναι η ευθιξία που υποτίθεται ότι πρέπει να έχετε σαν σύμβουλοι , ώστε να βοηθήσετε αυτόν τον έρμο τόπο να προχωρήσει στο μέλλον ?  Αλλά τι λέω ? Ποιο μέλλον ?  Εδώ απ΄ότι φαίνεται όλες οι κινήσεις και όλες οι διαδικασίες σας , μας θυμίζουν άλλες εποχές, βυθισμένες στο έρεβος της ανυπαρξίας και της αβεβαιότητας .

Καλώς η κακώς κύριε Δήμαρχε, δεν έχετε την πλειοψηφία ώστε να κάνετε ότι θέλετε εσείς και οι συνεργάτες σας .  Δυστυχώς μέχρι να αλλάξει αυτός ο ηλίθιος νόμος, έτσι πρέπει να πορευτείτε . Για να το κάνετε όμως αυτό, θα πρέπει να τα βάλετε κάτω , και εσείς αλλά και η αντιπολίτευση βέβαια, και να συνεργαστείτε.

Πρέπει λοιπόν, να συνεργαστεί αρμονικά η παρούσα δημοτική αρχή με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης , όχι για κανένα άλλο λόγο,  αλλά για να ασκήσετε ουσιαστική, ρεαλιστική και πάνω από όλα αξιόπιστη διακυβέρνηση του Δήμου , γιατί όπως και να το κάνουμε , η αλαζονεία και η υπεροψία , ένθεν κακείθεν,  είναι χαρακτηριστικά που περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν.  Κάθε φορά που παρακολουθούμε δημοτικά συμβούλια, αισθανόμαστε, ότι βλέπουμε μια σατιρική εκπομπή, με τίτλο “ Ώρες Φλυαρίας” .

Μέχρι λοιπόν να αποφασίσετε, κύριοι του Δημοτικού συμβουλίου (όλοι ανεξαιρέτως) , αν είναι στραβός ο γιαλός η στραβά αρμενίζετε, καλό θα ήταν να σηκώσετε τα μανίκια, να αφήσετε στην άκρη τις όποιες διαφορές σας , που δε νομίζω ότι έχετε και σοβαρές διαφορές, και να κοιτάξετε να κάνετε κανένα παρά δουλειά , που λένε και στο χωριό μου, γιατί οι λαϊκισμοί και οι ψευτομαγκιές, δεν ταιριάζουν στον Δήμο μας .

Υ.Γ.1.  Κύριε Δήμαρχε, μην γκρινιάζεις και μην μιζεριάζεις, γιατί προεκλογικά με το κλίμα που πόλωσες εντέχνως πλην σαφώς , έσπειρες ανέμους , και τώρα μετεκλογικά , θερίζεις θύελλες .

Υ.Γ.2. Κύριε Δήμαρχε, μια και αποφάσισες το επόμενο Δ.Σ να γίνει δια περιφοράς, δεν τα κάνεις όλα έτσι , εξάλλου που να τρέχουμε τώρα , να καίμε και βενζίνες  …. Βολεύει έτσι , όχι πολλά λόγια από την αντιπολίτευση, ένα ναι η ένα όχι φτάνει. Σωστά?

“Επί τον τύπον των ήλων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *