Εξορμήσεις καθαριότητας σε περιοχές του Δήμου Δέλτα

Εξορμήσεις καθαριότητας σε περιοχές του Δήμου Δέλτα

Ακόμη μία εξόρμηση  καθαριότητας έλαβε χώρα από υπαλλήλους και μηχανήματα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Δέλτα στην περιοχή περιμετρικά του οικισμού «Αγία Σοφία» με στόχο να περιοριστεί η αυτοσχέδια χωματερή που έχει δημιουργηθεί από όγκους μπαζών και ογκωδών απορριμμάτων. Τρία JCB και τέσσερα φορτηγά συμμετείχαν στην επιχείρηση  αποκομιδής των μεγάλων ποσοτήτων ογκωδών σκουπιδιών που συγκεντρώνονται με μεγάλη συχνότητα πέριξ του οικισμού Αγία Σοφία.

Στο μεταξύ με τον ίδιο μηχανολογικό εξοπλισμό οι υπάλληλοι της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας πραγματοποιήσαν εξόρμηση καθαριότητας και στα Κύμινα, στη θέση «κεραία», όπου εντοπίστηκε παράνομη συγκέντρωση ογκωδών απορριμμάτων και σκουπιδιών .

«Οι αυτοσχέδιες χωματερές που δημιουργούνται σε περιοχές  στο δήμο Δέλτα από την απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων από ασυνείδητους που  επιχειρούν να καταστρέψουν το Περιβάλλον είναι  ένα τεράστιο πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε. Οι ελλείψεις στην υπηρεσία καθαριότητας εξακολουθούν να είναι μεγάλες τόσο  σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να διαχειριστούμε από μόνοι μας τον καθαρισμό αυτών των χωματερών. Άλλωστε διαπιστώνουμε ότι κάθε φορά που καθαρίζουμε μια περιοχή από μπάζα μέσα σε λίγες ημέρες ξαναγεμίζει.   Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων προσωπικού στην καθαριότητα, με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, οργανώνουμε κάθε εβδομάδα εξορμήσεις καθαριότητας σε περιοχές που έχουν πρόβλημα, προκειμένου να περιορίσουμε το φαινόμενο της παράνομης απόρριψης ογκωδών απορριμμάτων.  Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμβάλλουν στον εντοπισμό όσων παρανομούν  και καταστρέφουν το Περιβάλλον» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *