Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης του Απόστολου Στεργιάδη

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Με την παρούσα επιστολή μου καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης και δηλώνω ότι πολιτικοί λόγοι με αναγκάζουν να αποχωρήσω από τη δημοτική παράταξη «Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος», με την οποία αναδείχθηκα δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019.

Για το υπόλοιπο της θητείας μου στο δημοτικό συμβούλιο, θα λειτουργώ ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, παραμένοντας ενεργός και μάχιμος με διαρκή
παρουσία σε ότι αφορά τα προβλήματα του τόπου μας μέχρι τη λήξη της θητείας μου, όπως άλλωστε με προτάσεις και δημιουργική αντιπολίτευση πορεύτηκα έως σήμερα.

Δημιουργήσαμε την παράταξη των Ενεργών δημοτών το 2011 με τον Φώτη Κυριακίδη, τον Μηνά Μηντσαρίδη και πολλούς άλλους συνοδοιπόρους θέλοντας να βάλουμε φραγμό στις κομματικές παρεμβάσεις στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας μια παράταξη με κινηματικά χαρακτηριστικά, σκεπτόμενοι ότι μέσα από μια συλλογικότητα, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στον τόπο που κατοικούμε.

Πιστέψαμε, ότι μέσω αυτής της συλλογικότητας και με την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων καθώς και με τη ζύμωση θέσεων και ιδεολογικών αντιλήψεων, θα μπορούσε η παράταξη να εξελιχθεί σε κοιτίδα ιδεών και λύσεων, οι οποίες θα βελτίωναν την καθημερινότητά μας, θα συνέβαλλαν στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και θα ενίσχυαν τον κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου μας, μακριά από κάθε είδους κομματική κατεύθυνση.

Δυστυχώς, η παράταξη τα τελευταία χρόνια παρεκκλίνει των στόχων της.

Η Παράταξη μας μετετράπη σε ένα προσωπικών αντιλήψεων και κομματικών επιταγών μόρφωμα, προσωποπαγής, αρχηγοκεντρική, παλαιάς κοπής, που δεν
συμβαδίζει με τα πιστεύω μου και τις απαιτήσεις των καιρών.

Σε μία δημοτική παράταξη, η οποία δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες του δήμου μας, οι δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, η συνεχής και
απρόσκοπτη επικοινωνία των μελών της και ο πολιτικός σεβασμός και ήθος όλων όσων συμμετέχουν και κυρίως του επικεφαλής είναι, για μένα τουλάχιστον,
αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις συμμετοχής μου σε αυτή.

Έτσι, σήμερα, μετά από μία επώδυνη πορεία στη διάρκεια της οποίας κατέβαλα επανειλημμένες προσπάθειες συνεργασίας, καταθέτω στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου από την παράταξη, θέλοντας να παραμείνω συνεπής στις ιδέες μου και με σεβασμό στις απόψεις της πλειονότητας των μελών και ψηφοφόρων της παράταξης «Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος».

Σέβομαι και τιμώ τα πρόσωπα των συνεκλεγμένων μου κ. Μηνά Μηντσαρίδη και της κα. Μαρίας Βλαχάκη και τους ευχαριστώ για την έως τώρα συνεργασία.

Ζητώ την κατανόηση από τους συνοδοιπόρους μου στη παράταξη «Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος» και όσους με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στο καλό του τόπου μας με επίκεντρο την διαφάνεια, την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος θα συνεχίσω να μάχομαι και να εκφράζω μία προοδευτική άποψη, ελπίζοντας να βρίσκομαι κάθε φορά με όσους από το μετερίζι της προόδου συστρατεύονται στις λύσεις των προβλημάτων του τόπου μας.

Στεργιάδης Απόστολος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *