Γέφυρα:Έκοψαν αυθαίρετα δέντρα από τα κοιμητήρια

Αρχές της εβδομάδας κόπηκαν περίπου 50 δένδρα  στα κοιμητήρια Γέφυρας, χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια κοπής από το Δασαρχείο.

Μετά από καταγγελίες κατοίκων το δασαρχείο έστειλε δασοφύλακα όπου και διαπίστωσε την κοπή, ενώ όταν πήγε για την αυτοψία δεν υπήρχαν και οι κορμοί των δένδρων.

Για το θέμα έγινε επίσημη καταγγελία -αναφορά στο δασαρχείο από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, της παράταξης Σύμπραξη Ευθύνης , και αναμένεται η διενέργεια έρευνας  για να αποδοθούν ευθύνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία έγινε εν αγνοία του δημάρχου κ.Αναγνωστόπουλου, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί ,επικοινώνησε άμεσα με τον εργολάβο που έκανε τις κοπές των δέντρων κατ εντολήν του αντιδημάρχου καθαριότητας (σύμφωνα με τις καταγγελίες)  και του ζήτησε να σταματήσουν άμεσα οι όποιες εργασίες αφού ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστούν κοπές δέντρων και την επόμενη μέρα.

Σχετική ανάρτηση για το ίδιο θέμα έκανε σήμερα και ο δημοτικός σύμβουλος από τη Γέφυρα κ.Στεργιάδης Απόστολος (Ενεργοί Δημότες) ο οποίος αναφέρει:

” Πληροφορήθηκα ότι την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου από συνεργείο «πρασίνου» με εντολή Αντιδημάρχου Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου μας κόπηκαν παρανόμως και χωρίς άδεια από το αρμόδιο Δασαρχείο 50 (ΠΕΝΗΝΤΑ) τουλάχιστον υγιέστατα δέντρα στα κοιμητήρια της Γέφυρας στο Βόρειο και Δυτικό τμήμα της.
Η καταστροφή είναι τεράστια .Επιτόπου καλέστηκε από κατοίκους το δασαρχείο και να βεβαιώσει την καταστροφή!
Η αυθαιρεσία ΔΕΝ έχει όρια! Και περιμένουμε ΑΜΕΣΑ από τον Δήμαρχο να αναλάβει μέτρα για την αποκατάσταση της αυθαιρεσίας!”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *