Γέφυρα:Επιστολή προς ΔΕΥΑΧ για τους σωλήνες αμιάντου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΜΙΑΝΤΟΥ

Στείλαμε σήμερα στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κύριο Χατζάκο Παναγιώτη επιστολή σε σχέση με το ζήτημα της χρήσης ή μη του παλιού αγωγού αμιάντου της πρώην ΟΓΣΘ για το νέο υδρευτικό αγωγό.
Η επιστολή έχει ως εξής :

Θέμα: Νέος αγωγός πόσιμου νερού για Γέφυρα, Άγιο Αθανάσιο, Νέα Μεσημβρία, Ξηροχώρι, Αγχίαλο.

Αγαπητέ Πρόεδρε
Πληροφορηθήκαμε ότι ο νέος αγωγός πόσιμου νερού για Γέφυρα, Άγιο Αθανάσιο, Νέα Μεσημβρία, Ξηροχώρι, Αγχίαλο.συνδέθηκε ή θα συνδεθεί σε παλαιό τμήμα αγωγού νερού της Ο.Γ.Σ.Θ. ο οποίος είναι κατασκευασμένος από αμίαντο.
Ήδη στο χωριό μας μετά τη διάρρευση της συγκεκριμένης πληροφορίας επικρατεί κατάσταση έντονης ανησυχίας και εκνευρισμού για την ποιότητα του νερού που θα πιούμε, στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο.
Σας επισημαίνουμε ότι στη Γέφυρα έχει αντικατασταθεί όλο το παλαιό δίκτυο αμιάντου, από νέου τύπου σωλήνες χωρίς αμίαντο.
Επειδή όπως σας αναφέραμε ο κόσμος είναι ανάστατος και επειδή στο Δημοτικό Συμβούλιο που ερωτηθήκατε σχετικά δεν δώσατε καμία απάντηση, είμαστε αναγκασμένοι να επανέρθουμε θέτοντας σας κάποια βασικά ερωτήματα .
1.Γιατί επιλέξατε τη λύση αυτή;
2.Γνωρίζετε ότι η χρήση των αμιαντοσωλήνων σε νέο δίκτυο έχει απαγορευτεί;
3.Πήρατε την άδεια της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία έχουν περάσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Ο.Γ.Σ.Θ. προκειμένου να χρησιμοποιήσετε για τους σκοπούς της ΔΕΥΑΧ αυτό το τμήμα του αγωγού;
4.Τα χωριά μας έχουν πιεί νερό το οποίο πέρασε από αυτόν τον παλιό αγωγό αμιάντου;
5.Θα προχωρήσετε τελικά στη λύση της χρήσης ενός παλιού τμηματος αγωγού από αμίαντο ο οποίος έχει να χρησιμοποιηθεί δεκαετίες (με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία) ή θα ή θα κατασκευάσετε νέο τμήμα;

Με εκτίμηση για το Τ. Σ. Γέφυρας
Ο Πρόεδρος , Ευσταθιάδης Λουκάς

Περιμένουμε απάντηση την οποία και θα κοινοποιήσουμε στους κατοίκους της Γέφυρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *