Γέφυρα:Όλα έτοιμα για το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού & Μουσικής

Κάθε καλοκαίρι στα τέλη Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας φιλοξενεί το «Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής» στην Γέφυρα, ιστορική έδρα του Δήμου Χαλκηδόνος του Νομού Θεσσαλονίκης, 23 χλμ. δυτικά της Θεσσαλονίκης. Φέτος για 12η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ σηκώνει αυλαία την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 και για 4 ημέρες, μέχρι την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη, θα υποδεχτούμε παραδοσιακές μουσικοχορευτικές ομάδες από την Κίνα, τη Μαλαισία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία, και από την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, την  Άσσηρο και την Γέφυρα, καθώς και πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι θα απολαύσουν από κοντά τις ξεχωριστές παραδόσεις μακρινών λαών και θα διασκεδάσουν με τα παραδοσιακά γλέντια στο τέλος της βραδιάς.

Μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιφέρεια Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού!

Στην 40χρονη πορεία του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας, με αυτοσκοπό τη διατήρηση της ιδιαίτερα πλούσιας παράδοσης των Ανατολικορωμυλιωτών και Θρακιωτών προσφύγων κατοίκων της, ενίσχυσε τις δράσεις του, με γνώμονα την παράδοση, με αποκορύφωμα το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής.

Χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γέφυρας, ένας ανοιχτός καταπράσινος, ειδικά διαμορφωμένος χώρος, φιλικός προς όλες τις ηλικίες, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Κάθε βράδυ οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα προγράμματα όλων των ξένων φιλοξενούμενων συγκροτημάτων, αλλά και χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, από Μακεδονία ως Κρήτη και από Ήπειρο ως Θράκη, από τις Ελληνικές ομάδες παραδοσιακού χορού. Πλούσιο πολιτιστικό θέαμα, χορός, μουσική, σε συνδυασμό με τις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές και γλέντι μέχρι το πρωί, συνθέτουν το ψηφιδωτό μιας μεγάλης γιορτής.

Νοιώθουμε όλοι ευγνώμονες για τα 40 χρόνια παρουσίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας και  γιορτάζουμε μαζί σας, αγκαλιάζοντας βασικές αξίες όπως ο πολιτισμός, ο εθελοντισμός, η παράδοση!

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής

Δημοτικό σχολείο, Γέφυρα Θεσσαλονίκης, 30 Αυγούστου – 02 Σεπτεμβρίου 2018

Είσοδος ελεύθερη, Έναρξη 20.30

#12iffdm #geffest #gefirafestival

https://www.youtube.com/watch?v=Xzpf03_7hz8

https://www.facebook.com/events/265803134016169/

http://www.gefiraclub.gr/el/cultural-club-of-gefira/map

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *