Hellenic waste Recycling: Απάντηση-ενημέρωση στο δημοσίευμα της Λαϊκής Συσπείρωσης

Από την εταιρία HELLENIC WASTE RECYCLING S.A. (Κωστούλας) λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΘΕΜΑ: Απάντηση-ενημέρωση στο Δημοσίευμα της 22-9-20 της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αξιότιμοι κύριοι,

Στις δύσκολες μέρες που περνάει η κοινωνία μας σας ευχόμαστε να βγούμε όλοι νικητές.

  • Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι η εταιρία μας δεν περιέκοψε καμιά αμοιβή στους εργαζομένους της και στην λήξη της σύμβασης τούς έχει εξοφλήσει, παρότι ο δήμος δεν μας έχει εξοφλήσει.
  • Μας έγινε μια περικοπή αναιτιολόγητη, αφού εμείς αποδείξαμε ότι μεταφέραμε 20% περισσότερα απορρίμματα το τελευταίο δίμηνο χωρίς ο Δήμος να το λάβει υπόψιν.
  • Δεν παραδώσαμε κανένα προσωπικό στον επόμενο εργολάβο, αντίθετα ο Δήμος φρόντισε ένα μήνα πριν, να το προωθήσει στον νέο εργολάβο ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. συγχρόνως και μιας και γνώριζαν την εκτέλεση του έργου πουλώντας τους εκδούλευση. Από την πλευρά μας ποτέ δεν θα μπορούσαμε να υποδείξουμε σε κανέναν εργαζόμενο τι θα κάνει. 

Αυτά που θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε είναι τα παρακάτω:

Α) Η εταιρία μας ύστερα από μια πολύχρονη συνεργασία με τον Δήμο, προκειμένου να κερδίσει το έργο, κάθε φορά που γινόταν διαγωνισμός μείωνε την τιμή, αν και τα απορρίμματα κάθε χρόνο γίνονταν περισσότερα.  Στον τελευταίο διαγωνισμό δεν είχαμε περιθώριο να κάνουμε μεγαλύτερη έκπτωση, δεν εντοπίσαμε καμιά παρατυπία στην διαγωνιστική διαδικασία και δεχθήκαμε τα αποτελέσματα, χωρίς να δυσκολέψουμε την διαδικασία κάνοντας προσφυγές.

Β) Με την λήξη της σύμβασής μας και επειδή εκκρεμούσε η απόφαση έγκρισης του Διαγωνισμού, ο Δήμαρχος κάλεσε σε πρόχειρο διαγωνισμό την HELLENIC WASTE RECYCLING S.A. (Κωστούλας) και την ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε (Διονυσόπουλος) προκειμένου να καλύψει το κενό διάστημα αφού το δικό μας έργο τελείωσε 31/5/20.  Στους όρους της πρόσκλησης για να είναι δεσμευτική η προσφορά, ζήταγε και εξασφάλισε την ανάλογη Εγγυητική επιστολή.  Η ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. προσέφερε για το διάστημα 3 μηνών το ποσό των €144,930.27 άρα €48,310.09 το μήνα.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΤΙΣ 28/5/20 ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ Ο ΔΗΜΟΣ €31,731.

ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΠΙΕΣΕ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ΣΤΙΣ 3/6/20 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 Μ.Μ. ΜΕ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ €58,887 ΤΟ ΜΗΝΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ €10,577 ΤΟ ΜΗΝΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΜΑΖΕΥΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ.  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ;

Επίσης, δέχθηκε να εργασθούν οχήματα που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις από ότι γνωρίζουμε, με άδειες ληγμένες, προσέλαβε το προσωπικό με συμβάσεις παράνομες με μειωμένες αποδοχές, επέτρεψε στον εργολάβο αντί για 6 οχήματα να εργάζονται με λιγότερα από αυτά που προέβλεπε η διακήρυξη. Που και πως έκανε έλεγχο η επιτροπή παραλαβής του έργου;

Γ) Από ότι γνωρίζουμε, ο κάθε Δήμος ζητάει από τον εργολάβο όσα η προκήρυξη προβλέπει, συγχρόνως μισθοδοτική κατάσταση του προσωπικού και κατάσταση της επιθεώρησης εργασίας που αναρτάται στο ΕΡΓΑΝΗ και τα ελέγχει, για να προστατεύσει τους εργαζόμενους.

Δ) Όταν προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός, όταν ρωτήσαμε γιατί ζητάτε ΕΥΡΟ 5 οχήματα, μας είπαν επειδή θέλουμε η πιστοποίηση των εργασιών να γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού ταχογράφου ώστε να υπάρχει ιχνηλασία και το σεβαστήκαμε.

Ερώτηση: Γιατί ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες δεν ζητάνε από τον «καλό» εργολάβο, όπως έλεγε 2 ημέρες πριν την λήξη της δικής μας σύμβασης, αντίγραφα των ηλεκτρονικών ταχογράφων; Σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο ακούσαμε το Δήμαρχο να λέει πως θα παρακολουθεί τον εργολάβο με αεροπλανάκι! Μας περιπαίζει ο Δήμαρχος;

Ε) Εμείς έχουμε κάνει τουλάχιστον 10 αιτήσεις στο Δήμο να μας δώσει στοιχεία, αλλά οι υπάλληλοι μας λένε πως ο δήμαρχος λέει πως δεν έχουμε έννομο συμφέρον. Αν είναι δυνατόν! Αν δεν έχουμε εμείς έννομο συμφέρον, που συμμετείχαμε στην Διαγωνιστική διαδικασία, ποιος έχει; Γιατί φοβάται ο Δήμος τη διαφάνεια;

Ζ) Παρακολουθώντας την επιμονή του Δήμου με μπακαλόχαρτα και αποφάσεις χωρίς καμιά διαφάνεια, εδώ πρέπει να ξέρουν οι πολίτες και το Δ.Σ. ότι μόλις προσκομίσει μια τέτοια αόριστη πιστοποίηση ο Δήμος είναι χαμένος από χέρι!

Η) Στα έργα που εκτελούν οι εργολάβοι ανά την επικράτεια, πέραν των άλλων, που προβλέπονται από τη διακήρυξη, με την έκδοση του τιμολογίου, ο εργολάβος προσκομίζει αντίγραφο των ηλεκτρονικών ταχογράφων και τα ζυγολόγια του ΧΥΤΑ. Απλά πράγματα.

Ι) θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι όσο καιρό εμείς εργασθήκαμε στον Δήμο σας, τιμήσαμε τα χρήματα που παίρναμε, αγαπήσαμε τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Υπόψιν, τα χρήματα της αποκομιδής των απορριμμάτων είναι ανταποδοτικά και τα πληρώνει μέσω της ΔΕΗ ο κάθε άνεργος-συνταξιούχος-αγρότης επιχειρηματίας και θα έπρεπε ο Δήμος αυτό να το σέβεται και όχι να εξαντλεί παράνομα σε εμάς τον έλεγχο και την διαφάνεια όταν χωρίς τεκμήρια, θέλοντας να επιδείξει ήθος/διαφάνεια, έκανε περικοπές παρόλο που μαζέψαμε παραπάνω από 200t/μήνα απορρίμματα, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες που είχαμε το έργο.

One comment

  1. Συγγνώμη είμαστε καλά? O εργολάβος που μάζευε τα τελευταία 26 χρόνια τα σκουπίδια δηλαδή οι εταιρείες Κ. Κωστούλας ΑΕ, Ελληνική Ανακύκλωση ΑΕΒΕ και η τελευταία Hellenic Waste Recycling SA δούλευαν τους δύο τελευταίους μήνες με ένα-δύο απορριμματοφόρο (τα άλλα ήταν χαλασμένα) και ενώ η τελευταία σύμβαση (2017-2020) απαιτούσε μόνο EURO 5-6 οχήματα η εταιρεία χρησιμοποιούσε τα παλιά της EURO 3 μόνο και μόνο γιατί τα EURO 5 που είχε ήταν χαλασμένα αλλά κανένας δεν ήταν εκεί για να το ελέγξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *