“ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ”- Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;…

ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ-ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ  ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Εικόνα διάλυσης παρουσίασε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη του δημάρχου και φυσικά δεν του έφταιγε η αντιπολίτευση για αυτό, η οποία μάλιστα ψήφισε και όλα τα ( άνευ σημασίας) θέματα.
Αλληλοσπαραγμός μεταξύ αντιδημάρχων,  αλληλοκατηγορίες μεταξύ συμβούλων, μεταξύ δημάρχου και συμβούλων.
Τέτοιες βαριές κατηγορίες και μάλιστα επί προσωπικού, δεν αρμόζουν στο δημοτικό συμβούλιο και το υποβιβάζουν. Ευθύνη του δημάρχου είναι πλέον να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα.

Δεν αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε τα όσα ειπώθηκαν, μπορείτε εξάλλου να τα παρακολουθήσετε στο βίντεο .

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ETsTfdAcpeo[/embedyt] Πάμε στα θέματα τώρα

Σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε μετά επιτάσεως τα τρία θέματα που ανέδειξε ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ σε προηγούμενο ΑΡΘΡΟ
Συγκεκριμένα το θέμα της κοπής των δένδρων στα κοιμητήρια της Γέφυρας, στην αλλαγή αρμοδιοτήτων των δυο αντιδημάρχων και στο θέμα της αύξησης του μισθού του προέδρου της ΔΕΥΑΧ.
Ας τα δούμε αναλυτικά

Για το θέμα της κοπής των δέντρων  ο  Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα  και ευτυχώς λέει που το έμαθε γιατί  απέτρεψε την κοπή άλλων…50 δένδρων.Τα καημένα  τα δεντράκια γλίτωσαν τελευταία στιγμή. Το  ζήτημα  πήγε στο δασαρχείο  και οπωσδήποτε θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες
Το έμαθε τελευταίος λοιπόν  ο Δήμαρχος.ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ  Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ; που έλεγε και ο αείμνηστος Καραμανλής.
Όσο για τις αστείες δικαιολογίες του υπεύθυνου της κοπής κ Λουκά Ευσταθιάδη ( τον οποίον μάλιστα δεν τόλμησε να κατονομάσει ο δήμαρχος) αρκεί να  αναφέρουμε ότι έδειξε σαν  ηθικό υπεύθυνο τον παπά του …χωριού

Για το θέμα της ΔΕΥΑΧ
Τραγικός ο Πρόεδρος της επιχείρησης στις δικαιολογίες του για την αύξηση του μισθού του. Αντί να αναλάβει την ευθύνη της αύξησης του μισθού του, ναι γιατί πρέπει να αμείβομαι γιατί προσφέρω και εργάζομαι για το καλό της επιχείρησης, προσπάθησε με αστεία επιχειρήματα να το παρακάμψει.
Μάλιστα έμπλεξε τελείως ανεπίτρεπτα και εργαζόμενο της επιχείρησης.Άλλο η διοίκηση πρόεδρε και άλλο οι εργαζόμενοι.
Δείτε τα επιχειρήματα του στο βίντεο και θα καταλάβετε.

Αλλαγή  αντιδημάρχων

Καμία δικαιολογία δεν προέβαλλε ο δήμαρχος για την αλλαγή των αρμοδιοτήτων των δυο αντιδημάρχων που  έκανε. Με αυτάρεσκο  ύφος είπε ότι είναι δικαίωμα του και εν πόση περιπτώσει θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Αλίμονο κύριε δήμαρχε αν δεν δέχεστε  να δώσετε κάποιες εξηγήσεις σε ερωτήματα ,και βρίσκετε σαν δικαιολογία ότι αφού βγήκα κάνω ότι θέλω. Έστω και τυπικά κάτι έπρεπε να πείτε.
Εξάλλου όπως είπατε ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.Τι εννοείτε; Ότι δεν πρέπει να υπάρχει νομιμότητα στις αποφάσεις σας;

ΑΓΩΓΗ
Αγωγή μάθαμε ότι έκανε ο αντιδήμαρχος Λουκάς Ευσταθιάδης στον δήμο Χαλκηδόνος, δηλαδή στον εργοδότη του.Το θέμα της αγωγής είναι κάποια λεφτά που δεν πήρε λόγω κάποιας αμέλειας της υπηρεσίας και θα κριθεί στα δικαστήρια.Όχι ότι καλύτερο για την εικόνα του δήμου.
Προς τιμή τους οι άλλοι 4 αντιδήμαρχοι το αποδέχτηκαν και δεν πήγαν το θέμα στα δικαστήρια.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Tο θέμα της επιλογής των ΕΙΔΙΚΩΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ του Δημάρχου  είναι θέμα ΜΕΙΖΟΝΟΣ σημασίας για τον δήμο.
Οι δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει ο Δήμαρχος είναι δυο .Ο πρώτος δρόμος είναι η πεπατημένη. Εξοφλούμε προεκλογικά γραμμάτια, επιλέγοντας συμβούλους  που ήταν υποψήφιοι του συνδυασμού  ή μας  βοήθησαν στο προεκλογικό αγώνα  και θα μας βοηθήσουν και στο μέλλον.
Δημιουργούμε στρατό με άλλα λόγια, ανεξαρτήτως αν οι ειδικοί σύμβουλοι δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στον δήμο .Η λογική ότι είναι δικά μας παιδιά και αφού πήραμε τον δήμο είναι όλα δικά μας τα ” τρόπαια”.
Ο δεύτερος δρόμος είναι να επιλέξει ο κ. Δήμαρχος άτομα που να έχουν γνώση και τεχνογνωσία ,ώστε να τον βοηθήσουν  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  στο έργο του. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι από τον δήμο μας. Θεωρητικά λοιπόν ο κ.Αναγνωστόπουλος  θα έπρεπε να επιλέξει τον δεύτερο δρόμο, μια και στο προεκλογικό του πρόγραμμα αυτό ευαγγελιζόταν.
Όμως το πρώτο δείγμα γραφής δείχνει ότι ακολουθεί την πρώτη επιλογή. Η πρώτη ειδική σύμβουλος που προσελήφθη ήταν υποψήφια σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ.Αναγνωστόπουλου .Το αντικείμενο της  θα είναι όπως προκύπτει από την προκήρυξη κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook  κ.λπ.)

Θα μου πείτε τώρα τη μας νοιάζει ποιόν θα πάρει για σύμβουλο ο Δήμαρχος και τι έργο θα παράγει. Είναι το κόστος που μας νοιάζει, γιατί αυτά τα λεφτά που κοστίζει τα πληρώνουμε όλοι μας. Πόσο είναι;.
Περίπου ΤΡΙΑΝΤΑ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ( Μισθοί συν εισφορές). Επί τέσσερα χρόνια που διαρκεί η θητεία, 120.000  χιλιάδες ευρώ. (Και εάν καλύψει και τις 5 θέσεις που δικαιούται  , ΚΑΝΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ). Δεν τα λες και λίγα .

Ήδη έχουν προκηρυχτεί άλλες  3 ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ,και σύντομα θα καλυφτούν,

Το θέμα είναι οι σύμβουλοι αυτοί να μπορούν να φέρουν λεφτά στον δήμο κυνηγώντας εντάξεις σε  προγράμματα εθνικά και ευρωπαϊκά ,να φέρουν κάτι στον δήμο και όχι να ασχολούνται με facebook , και δημόσεις σχέσεις προς άγρα εκλογικής πελατείας.

Για να είμαστε όμως και δίκαιοι, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί άλλοθι, οι περισσότεροι δήμαρχοι και των τριών πρώην  δήμων ακολούθησαν την πρώτη επιλογή.
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως ο κ.Νικόπουλος ( πρώην  Δήμαρχος  Χαλκηδόνας), και ο κ.Μπελίδης ( πρώην Δήμαρχος Κουφαλίων) που ακολούθησαν   την δεύτερη και ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
Στο χέρι σας είναι κ. Δήμαρχε να κάνετε την σωστή επιλογή.

” Ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ “

One comment

  1. Ανώνυμος

    Πάντως , όχι εσυ!!!! Ευτυχώς!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *