Χαλκηδόνα:Το καθημερινό φαινόμενο των κλοπών

Είναι ευρέως γνωστό πως το θέμα με τις  ληστείες στην περιοχή της Χαλκηδόνας έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο. Με το άκουσμα πως θα λειτουργούσε τμήμα Ασφαλείας στην Χαλκηδόνα, δημιουργήθηκε η πεποίθηση σχεδόν σε όλους μας πως θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επίδοξους ληστές. Η αλήθεια, δυστυχώς, απέχει παρασάγγας από αυτήν μας την άποψη και όχι μόνο δεν μειώθηκαν οι διαρρήξεις και οι ληστείες αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη αυξήθηκαν. Χωρίς φυσικά να θέλω να επιρρίψω ευθύνες στο τμήμα Ασφαλείας της Χαλκηδόνας, ούτε κατ’ επέκταση και στο αστυνομικό τμήμα Κουφαλίων καθώς αυτοί οι άνθρωποι παίζουν καθημερινά την ζωή τους κορώνα γράμματα για 700-800€…

Είναι κοινώς αποδεκτό πως τα τμήματα σε όλη την χώρα είναι υποστελεχωμένα, με ελλείψεις αυτοκινήτων και πολλές φορές έλλειψη καυσίμων για την κυκλοφορία τους. Από την άλλη μεριά πριν 3-4 χρόνια κι όταν είχαν συσταθεί « ομάδες δράσης» από κατοίκους της Χαλκηδόνας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις είτε θετικές είτε αρνητικές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας, αλλά κι ο νόμος δεν φαίνεται να προστατεύει εμάς τους ίδιους και τις περιουσίες μας.

Την στιγμή που ανενόχλητοι οι ληστές λεηλατούν τα σπίτια και το βιός μας, βλέπουμε τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου να διευκολύνουν την αποφυλάκιση εγκληματιών και την επανατοποθέτηση τους στην κοινωνία. Εν κατακλείδι θα συνοψίσω με μια έκκληση προς πάσα αρμόδια Αρχή, να βρεθεί λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα καθώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

 

Υ.Γ. Την απόφαση να γράψω αυτά τα 2 λόγια, την πήρα κατόπιν περιστατικού αποτροπής μιας ακόμα κλοπής αυτήν την φορά στο σπίτι της οικογένειας μου & καθώς οι ληστές ανενόχλητοι άνοιξαν την αυλόπορτα μας και ήταν έτοιμοι να πάρουν το φορτηγό μέσα από το υπόστεγο.

Ταρταμπούκας Βασίλειος

Κάτοικος Χαλκηδόνας
Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Πρωτογενούς Παραγωγής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκηδόνος
Μέλος Γραμματείας  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θεσσαλονίκης

2 comments

  1. Ανώνυμος

    Εάν οι αστυνομικοί δεν είναι ευχαριστημένοι με τα 800 ευρώ να καθησουν σπίτι τους. Αν όχι να παλεύουν όπως όλοι μας. Ας υπάρχει και άλλη ανεργία και θα περάσουμε καλύτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *