Κωνσταντίνος Χούλιας:”Ζητούμενο είναι να μη χάσει άλλη μια ζωτικής σημασίας δημόσια υπηρεσία ο Δήμος Χαλκηδόνος”

houlias

Με αφορμή τo Δελτίο τύπου της παράταξης “Ενωμένοι Δημιουργούμε” (δείτε ΕΔΩ) στο οποίο γίνεται αναφορά για το τμήμα δίωξης λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Κων/νος Χούλιας μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή:

houlias3“Αν και συνήθως αποφεύγω να σχολιάζω ή και να απαντώ σε ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων, ωστόσο η αναφορά περί αλαζονικής συμπεριφοράς δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για το αντίθετο. Και θα σχολιάσω μόνο το θέμα της μεταστέγασης του τμήματος συνοριοφυλάκων του Αγίου Αθανασίου προς το παρόν.
Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο είχε συγκληθεί ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ σύσκεψη της δημοτικής ενότητος Αγίου Αθανασίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Αγίου Αθανασίου με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό των συνοριοφυλάκων. Η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ και είχε ως εξής·για να μην υπάρχει κίνδυνος να χαθεί άλλη μια υπηρεσία από τα διοικητικά όρια του Δήμου μας έγινε δεκτή η πρόταση για παραχώρηση

1) του παλαιού σχολείου πλησίον του γηπέδου του ΑΟΚ και

2) του κτιρίου των διοδίων στον Άγιο Αθανάσιο για την εγκατάστασή τους και επικουρικώς, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί αυτό εφικτό, έγινε δεκτή η πρότασή μου για παραχώρηση του κτιρίου στο Βαθύλακο, καθώς η Αστυνομική Διεύθυνση είχε ήδη απορρίψει τα παλαιά σφαγεία στη Χαλκηδόνα ως ακατάλληλα.
Πέραν της ανωτέρω διαπαραταξιακής σύσκεψης, ο κος Δήμαρχος είχε αποστείλει προσωπικώς επιστολή ένα μήνα περίπου πριν τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο στους επικεφαλείς των παρατάξεων να διατυπώσουν εγγράφως την άποψή τους για παραχώρηση του κτιρίου του Βαθυλάκου, με στόχο τη μέγιστη δυνατή συναίνεση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, καθώς ήδη είχαν απορριφθεί από τους συνοριοφύλακες τα προτεινόμενα κτίρια στον Άγιο Αθανάσιο λόγω των προβλημάτων καταλληλότητας που αντιμετώπιζαν αλλά και νομικών προβλημάτων για την παραχώρησή τους και που δυστυχώς ήταν αδύνατο να υπερκεραστούν. Και ερχόμενος στο δια ταύτα επισημαίνω τα εξής:
1. Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως όχι μόνο επέλεξε να μην απαντήσει πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη σχετική επιστολή του κ.Γιάννη Τσουκνιδά απαξιώνοντας την όλη διαδικασία, αλλά την ημέρα της συνεδριάσεως και πριν συζητηθούν τα θέματα ημερησίας διατάξεως, εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά με τρεις (!) νέες(;) προτάσεις παραχώρησης κτιρίου, αυτά των ΚΑΠΗ, της ΔΕΥΑΧ, ακόμη και ενός ορόφου του παλαιού Δημαρχείου στον Άγιο Αθανάσιο. Σκοπός προφανής, η πρόταση για την πρόταση. Που για να καταδειχθεί η στήριξη στη δημοτική κοινότητα Αγίου Αθανασίου προτάθηκαν νέα κτίρια ακόμη πιο ακατάλληλα των προηγουμένων.
2. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το επεισόδιο με το δημοτικό σύμβουλο Ζήση Βαΐνά δεν είχε καμία σχέση με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, η οποία ήταν προαποφασισμένη. Ισχυρή ένδειξη το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παράταξη “βιάστηκε” να αναγνώσει την απαντητική επιστολή με τις θέσεις τους για τους συνοριοφύλακες πριν τη συζήτηση των θεμάτων, ενός εξ αυτών ήταν άλλωστε και η παραχώρηση του σχετικού κτιρίου και πάντως ΠΡΙΝ του επεισοδίου με τον κο Βαϊνά. Όποιος παρακολουθήσει το σχετικό βίντεο, μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί.
3. Η διένεξη στο Συμβούλιο με τον συνάδελφο Βαϊνά είχε ως αφορμή την ερώτησή του για την αυξημένη εγκληματικότητα στη Χαλκηδόνα, την οποία θεωρούν και είναι πράγματι ανησυχητική. Σημειωτέον, την ημέρα της συνεδρίασεως μας τιμούσε με την παρουσία του ο Διοικητής των συνοριοφυλάκων Αγίου Αθανασίου. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης ήταν αντί να γίνει ένας γόνιμος διάλογος μαζί του εντός του Δημοτικού συμβουλίου, αυτοί που κόπτονται για την ασφάλεια και την τάξη προτίμησαν να αποχωρήσουν δείχνοντας εμπράκτως το σεβασμό που τρέφουν στο πρόσωπο του κου Διοικητή αλλά και της υπηρεσίας του που εκπροσωπεί.
4. Η παράταξη “Ενωμένοι Δημιουργούμε” πέρα από τον αντιπολιτευτικό της λόγο στη σχετική ανακοίνωση αναλαμβάνει και χρέη της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας ως προς τον έλεγχο νομιμότητος της απόφασης παραχωρήσεως.
Φρόνιμο θα ήταν να ξεκινούσαν τον έλεγχο νομιμότητος από τις εναλλακτικές “προτάσεις” τους. Για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ας αφήσουν την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω το πιο σημαντικό, η πρόταση και στη συνέχεια η απόφαση για το κτίριο του Βαθυλάκου, δεν ήταν διότι κάποιοι από τη Διοίκηση θέλουν να φανούν αρεστοί στους Βαθυλακιώτες αλλά γιατί ήταν το ΜΟΝΟ κτίριο που πληρούσε τις προϋποθέσεις και είχε ζητηθεί από τους ΙΔΙΟΥΣ τους συνοριοφύλακες για την παραχώρησή του.
Γιατί σημασία δεν έχει αν θα στεγαστούν στο Βαθύλακο, στον Άγιο Αθανάσιο, Κουφάλια, Χαλκηδόνα ή όπου αλλού. Ζητούμενο είναι να μη χάσει άλλη μια ζωτικής σημασίας δημόσια υπηρεσία ο Δήμος Χαλκηδόνος.”

Κωνσταντίνος Χούλιας

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος

e-koufalia.gr

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το απόσπασμα από το πρακτικό της  συνεδρίασης που έγινε στις 30.08 σχετικά με το παραπάνω θέμα

augsynedr-page-001augsynedr-page-002

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *