Κουφάλια:Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης

                        

<< Ο ΠΑΓΟΣ  ΕΣΠΑΣΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΧΑΡΑΧΤΗΚΕ>>

Του Πάνου Μαρκίδη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργανώθηκε από τις κ.ο. του ΚΚΕ του Δήμου Χαλκηδόνας για τα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Στην εκδήλωση  παραβρέθηκε και μίλησε ο βουλευτής της Β΄ περιφέρειας του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.

Ο Σ.Β αναφέρθηκε στην πορεία οικοδόμησης του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο , μίλησε για την επίδραση που είχε ο κόκκινος  Οκτώβρης παγκόσμια . Αναφέρθηκε διεξοδικά στα επιτεύγματα  της σοσιαλιστικής κοινωνίας που οικοδομήθηκε αλλά και στα λάθη που έγιναν μετά και οδήγησαν στην ανατροπή  του σοσιαλισμού και την παλινόρθωση του καπιταλισμού.

“Σήμερα ,τόνισε, ο καπιταλισμός χωρίς αντίπαλο δείχνει  το πραγματικό του πρόσωπο και αφαιρεί ό,τι κατακτήθηκε από την εργατική τάξη στη διάρκεια του 20 ου αιώνα. Από αυτό πρέπει οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να παραμερίσουν την απογοήτευση που προκάλεσε η ανατροπή και να προχωρήσουν στην αντεπίθεση.

Στην οργάνωση της ενότητας της  εργατικής τάξης  και των αγώνων της πρωτοστατεί το ΚΚΕ αντλώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε από την Οκτωβριανή επανάσταση  και την  οικοδόμηση για πρώτη φορά της σοσιαλιστικής κοινωνίας. ”

2 comments

  1. Επανάσταση θα λεγόταν αν άλλαζαν τα δεδομένα στην εξουσία. Από τη στιγμή όμως που οι Μπολσεβίκοι γίναν τσάροι στην θέση του τσάρου …

  2. Για τις σφαγές τον αθώων που δέν θέλανε να γίνουν σφαγείς των συνανθρώπων τους, για τα γκούλακ στην σιβηρία και το θάνατο και τον εγκλεισμό σε ψυχιατρεία των ανθρώπων που θρησκεύανε είπαν;;;; την καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων από αριστερές κυβερνήσεις ειπώθηκε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *