Κουφάλια:Επίσκεψη στο Κ.Υγείας του βουλευτή της Β περιφέρειας Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σακη Βαρδαλή.

vadarlis
Επίσκεψη του βουλευτή της Β περιφέρειας Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σακη Βαρδαλή.

Του Πάνου Μαρκίδη

Χθες , 29-2 2016 ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής συνοδευόμενος με μέλη της οργάνωσης Κουφαλίων επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Κουφαλίψν και είχε συζήτηση με την διευθύντρια του Κέντρου και γιατρό κ. Βαρδαλή. Η επίσκεψη έγινε μετά την εκφρασμένη ανησυχία των κατοίκων των Κουφαλίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετείται από το Κέντρο υγείας , για τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας ώστε η λειτουργία του να στηρίζεται αποκλειστικά πλέον στο φιλότιμο του προσωπικού.

Με τη συζήτηση επιβεβαιώθηκαν τα εξής:

  1. . Από ιατρικό προσωπικό υπάρχουν τέσσερις παθολόγοι, δύο οδοντίατροι, ένας παιδίατρος και για τις εφημερίες για τις οποίες υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το αν θα μπορούν να γίνονται και στο μέλλον έρχονται επικουρικά κάποιοι γιατροί. Να σημειωθεί ότι ο αρχικός οργανισμός του Κ.Υ. προέβλεπε δέκα παθολόγους, τέσσερις οδοντιάτρους τρεις παιδιάτρους, μικροβιολόγο και επισκέπτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων για μια η δυο φορές την εβδομάδα.
  2. Το διοικητικό προσωπικό σε μια εποχή που όλα πρέπει να καταγράφονται ηλεκτρονικά είναι ανύπαρκτο. Και οι τρείς θέσεις που προβλέπονταν έμειναν κενές με αποτέλεσμα να μεταταχθεί η μοναδική καθαρίστρια σε θέση διοικητική για να εξυπηρετηθεί στοιχειωδώς η κατάσταση. Από τις τέσσερις καθαρίστριες δεν έμεινε πλέον καμιά και η καθαριότητα γίνεται πλέον υποτυπωδώς, με τις όποιες συνέπειες για ένα χώρο υγείας, από ιδιωτική εταιρία, που απασχολεί δύο εργαζόμενες με τετράωρη απασχόληση.
  3. Από τους επτά οδηγούς που υπήρχαν έμειναν τελικά οι δύο που και αυτοί αποσπάστηκαν στο Παπανικολάου. Από τα δύο ασθενοφόρα που υπήρχαν το ένα, αγορασμένο από κατοίκους των Κουφαλίων, είναι εγκλωβισμένο στο συνεργείο για επισκευή και το άλλο ακινητοποιημένο στο χώρο του Κ.Υ. και το διεκδικεί το ΕΚΑΒ. Φύλακες για να στελεχώσουν βάρδιες δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα το βράδυ όταν θα φέρουν ένα επείγον περιστατικό με ΙΧ αυτοκίνητο πολλές φορές να φωνάζουμε περαστικούς για να βοηθήσουν να μεταφερθεί ο ασθενής στο ιατρείο.
  4. Από εφόδια οι ανάγκες είναι μεγάλες μερικές από αυτές εξυπηρετούνται από το κοινωνικό ιατρείο που έχει δημιουργηθεί μέσα στο Κ.Υ.. Με εξαίρεση ένα εξωτερικό βάψιμο το κτήριο έχει σταματήσει πλέον να συντηρείται και φθορά του αναπόφευκτη.
  5. Με τη δημιουργία των hotspots στην γύρω περιοχή οι ανάγκες του Κ.Υ. θα μεγαλώσουν γιατί θα προστεθεί και η εξυπηρέτηση των προσφύγων από

το δυναμικό των Κ.Υ. Της περιοχής.

Στο τέλος της κουβέντας ο βουλευτής του ΚΚΕ υποσχέθηκε να καταθέσει επερώτηση στη βουλή και τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνο στο Κ.Υ. Κ ουφαλίων αλλά συνολικά σ όλο το σύστημα υγείας.

Εμείς θα θέσουμε επι πλέον και το εξής ερώτημα: πως είναι δυνατόν σε μια εποχή οικονομικής ανέχειας το Κ.Υ. να υποβαθμίζεται, το πολυιατρείο του ΙΚΑ να έχει κλείσει και να έχουμε γεμίσει με ιδιωτικά ιατρεία τα οποία μάλιστα δεν είναι συμβεβλημένα με τα ασφαλιστικά ταμεία;

 

2 comments

  1. to mono pou mporo na po giaftin tin gyanaika exei kali kardia einai megali psixi kai poly exipiretiki nane kala 🙂

  2. Ας πουμε για αλλη μια φορα οτι αυτα που γραφονται(απο τα οποια μερικα αναληθη) συμβαινουν εδω κ χρονια!!!!νωρις τα θυμηθηκατε…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *