Κουφάλια:Ερώτηση του βουλευτή κ.Φωκά για το Κ.Υγείας και την δημιουργία κέντρου ΕΚΑΒ στην Χαλκηδόνα

 


fokasΤην απουσία ασθενοφόρων από το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων καταγγέλλει με ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς. Συγκεκριμένα ο κ. Φωκάς αναφέρει πως και τα δύο ασθενοφόρα που υπήρχαν στο Κ.Υ. Κουφαλίων απομακρύνθηκαν λόγω έλλειψης οδηγών, με προφανή δυσάρεστα αποτελέσματα για τον πληθυσμό ενός δήμου με περισσότερους από 40.000 κατοίκους.

Παράλληλα ο κ. Φωκάς μεταφέρει την πρόταση του δήμου Χαλκηδόνος για τη δημιουργία Κέντρου ΕΚΑΒ Δυτικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε σχετική δήλωση του ο κ. Φωκάς τόνισε τα εξής: «Είναι δεδομένο πως η δημόσια υγεία στην περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Οι πολίτες είναι απροστάτευτοι, αυτή είναι η μαύρη πραγματικότητα. Ο θρίαμβος της αριστερής ¨εμβληματικής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας¨ στην υγεία συνεχίζεται…».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Προς: Υπουργό Υγείας
Θέμα: Χωρίς ασθενοφόρα ο δήμος Χαλκηδόνος

kygeias2Στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων υπήρχαν δύο ασθενοφόρα, το ένα από δωρεά του πρώην ομώνυμου δήμου και ένα με επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ. Από τους εφτά οδηγούς που διέθετε στο παρελθόν το Κ.Υ., είχαν απομείνει μόνο δύο που αποσπάστηκαν στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα να παραμείνουν ακινητοποιημένα για δύο χρόνια και τελικά να απομακρυνθούν από το Κ.Υ. Κουφαλίων, για να καλύψουν τις ανάγκες αστικών περιοχών.

Το Κ.Υ. Κουφαλίων εξυπηρετεί περισσότερους από 40.000 κατοίκους, τόσο του καλλικρατικού δήμου Χαλκηδόνος που έχει την έδρα του στα Κουφάλια, αλλά ακόμα και από το γειτονικό νομό Πέλλας. Η διοίκηση του δήμου Χαλκηδόνος έχει προτείνει την ίδρυση Κέντρου ΕΚΑΒ Δυτικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με έδρα την κωμόπολη της Χαλκηδόνας, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, αλλά θα εποπτεύει και τους οδικούς άξονες Έδεσσας και Βέροιας, που και οι δύο περνούν μέσα από την κωμόπολη.

Επειδή τα σοβαρά περιστατικά εξυπηρετούνται από ασθενοφόρα που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και που χρειάζεται να διανύσουν συνολικά 120χλμ. μετ’ επιστροφής.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να προχωρήσει η δημιουργία Κέντρου ΕΚΑΒ Δυτικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπως έχει προτείνει η διοίκηση του δήμου Χαλκηδόνος;

Θα μεριμνήσει για την επιστροφή του απαραίτητου προσωπικού (οδηγών) και των ασθενοφόρων που μετακινήθηκαν από το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων;

 

Πηγή:typosthes.gr

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *