Κουφάλια:Φωτιά σε ξερά χόρτα

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε ξερά χόρτα εδώ και αρκετές ώρες (από τις 16.15) έξω από τα Κουφάλια σε ρέματα μετά το ΒΙΤΟΜ και κοντά στη στροφή για Ελεούσα.Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυο οχήματα της Π/Υ Γιαννιτσών με 4 άνδρες και έθεσαν υπό έλεγχο την φωτιά.Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη και τα οχήματα πλησίασαν με μεγάλη δυσκολία.

Αυτή τη στιγμή παραμένει σε επιφυλακή ένα όχημα της Π/Υ καθώς υπάρχουν ακόμα εστίες, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος εξάπλωσης σε κατοικημένες περιοχές.

Τις τελευταίες μέρες δυστυχώς είναι αρκετά συχνά τα φαινόμενα πυρκαγιάς από ασυνείδητους που καίνε  ξερά κλαδιά και χόρτα.

Σημ:Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας Χρήστο και Εύη 

ΒΙΝΤΕΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

-Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
-Δεν εγκαταλείπουμε στην ύπαιθρο τα αναμμένα υπολείμματα καύσης.
-Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
-Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
-Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
-Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών -πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.
-Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.
-Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.
-Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος σε περιόδους υψηλού κινδύνου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *