Κουφάλια:Ημερίδα κτηνοτροφίας στη ΜΕΒΓΑΛ

mevgal2
Πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τη Διεύθυνση Ζώνης Γάλακτος της ΜΕΒΓΑΛ σε συνεργασία με την εταιρεία ALTA GENETICS και την παρακολούθησαν περίπου 40 κτηνοτρόφοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Εκπαιδευτική ημερίδα για παραγωγούς γάλακτος διοργάνωσε η ΜΕΒΓΑΛ, στα πλαίσια του προγράμματος υποστήριξης των κτηνοτρόφων συνεργατών της, το οποίο με συνέπεια εδώ και χρόνια εφαρμόζει έχοντας ως στόχο την υψηλή ποιότητα του γάλακτος που εισκομίζει.

Την ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, επιμελήθηκαν η Διεύθυνση Ζώνης Γάλακτος της ΜΕΒΓΑΛ σε συνεργασία με την εταιρεία ALTA GENETICS και παρακολούθησαν περίπου 40 κτηνοτρόφοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Εισηγητές ήταν ο κ. Dennis Dynneson (Director Milk Works), Αμερικάνος εμπειρογνώμονας με μεγάλη τεχνογνωσία σε θέματα γάλακτος, και ο κτηνίατρος της KEGO AGRI Α.Ε., κ. Αυγερινός Σταύρος, σταθερός συνεργάτης της ΜΕΒΓΑΛ. Τα θέματα στα οποία δόθηκε έμφαση ήταν η ενδεδειγμένη προετοιμασία των αγελάδων και η διαδικασία της αρμεγής, ενώ στη συνέχεια με πολλά παραδείγματα έδωσαν στους παρευρισκόμενους συμβουλές για την ορθή διαχείριση των αρμεκτηρίων, ώστε να προστατεύεται η καλή υγεία του ζωικού τους κεφαλαίου.

Ο κ. Dynneson υπογράμμισε πως ο βασικός και απαράβατος κανόνας είναι να κάνουν πάντα το καλύτερο για τις αγελάδες και πως η τεχνολογία παρέχει πλέον ποικιλία μέσων και πρακτικών για την αναβάθμιση των μονάδων τους.

Στην ημερίδα συμμετείχε η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, κα Μαίρη Χατζάκου, η οποία ευχαρίστησε τους παραγωγούς για τη στήριξη και τη συνεργασία τους και τόνισε ότι όλοι οι άνθρωποι της ΜΕΒΓΑΛ, εργαζόμενοι και συνεργάτες, αποτελούν μία δεμένη ομάδα που φροντίζει με μεράκι για την ποιότητα και τον άρτιο κύκλο του γάλακτος και των υπολοίπων προϊόντων, από τη φάρμα ως τα ράφια των καταστημάτων.

euro2day

One comment

  1. Μακάρι να ανθισει και πάλι όπως παλιά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *