Κουφάλια:Συνάντηση κατοίκων εργατικών με εκπροσώπους της ΔΕΥΑΧ

 

Σήμερα το πρωί στις 11.00 έγινε η προγραμματισμένη ανοιχτή συγκέντρωση που οργάνωσε το Δ.Σ.  του συλλόγου κατοίκων εργατικών κατοικιών, σχετικά με το έντονο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με τις συχνές διακοπές νερού.

Στη συγκέντρωση κλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΧ, κ.Χατζάκος (πρόεδρος), κ.Καράμπας (Γεν. δ/ντης) και ο κ.Παπαμιχαήλ (τεχνικός δ/ντής), οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα των κατοίκων και ενημέρωσαν για τις ενέργειες που σκοπεύουν να κάνουν ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΧ τόνισαν αρκετές φορές ότι οι κάτοικοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί και  εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους το πρόβλημα έγινε εντονότερο το τελευταίο διάστημα.Στη συνέχεια ανέλυσαν τις ενέργειες οι οποίες γίνονται από πλευράς τους ώστε επιτέλους μετά από χρόνια να βρεθεί κάποια λύση.

Αυτό που κρατάμε είναι η δέσμευση τους ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για νέα γεώτρηση και στο επόμενο διάστημα τεσσάρων-πέντε μηνών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί καθώς έχει βρεθεί ο χώρος και έχει δεσμευθεί και το ποσό που απαιτείται.

Οι κάτοικοι τόνισαν από την πλευρά τους ότι πλέον έχουν φτάσει στα όρια τους και ζήτησαν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.Ζήτησαν επίσης να υπάρξει επικοινωνία με την ΔΕΗ και τουλάχιστον να ενημερώνονται για προγραμματισμένες εργασίες και διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν την υδροδότηση.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι κάτοικοι παρέμειναν στα γραφεία του συλλόγου για λίγη ώρα, όπου συζήτησαν και άλλα θέματα που αφορούν τον οικισμό, με κυριότερα τα αδέσποτα των οποίων έχει αυξηθεί  ο πληθυσμός (έχουν υπάρξει καταγγελίες για φορτηγάκια που βραδυνές ώρες παρατάνε σκυλιά) και την αλλαγή κάποιων κάδων που έχουν καταστραφεί.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Γερμανίδης ζήτησε από τους κατοίκους να υπάρχει πιο ενεργή συμμετοχή σε ότι αφορά τον οικισμό και τις δραστηριότητες του συλλόγου , ώστε από κοινού οι κάτοικοι να αποφασίζουν και να ενεργούν για επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *