Κουφάλια:Ομιλία Κώστα Σαραφίδη-“Σύμπραξη Ευθύνης”

Από το συνδυασμό “Σύμπραξη Ευθύνης για το Δήμο Χαλκηδόνος” λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Χθες πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του υπ. Δημάρχου για το Δήμο Χαλκηδόνος Κώστα Σαραφίδη, στα Κουφάλια.

Συγκινητική ήταν η μαζική η ανταπόκριση του κόσμου, σε ένα ευοίωνο κλίμα για την εκλογή του Συνδυασμού «Σύμπραξη Ευθύνης».

Μεταξύ άλλων και ειδικά για την δημοτική κοινότητα των Κουφαλίων , ο υπ. Δήμαρχος Κώστας Σαραφίδης αναφέρθηκε :

Μας έφερε κοντά η αγωνία και ο προβληματισμός για το μέλλον του Δήμου μας.
Σήμερα,  μια ανάσα μόνο πριν την κρίσιμη αναμέτρηση, θέλουμε, από αυτό το βήμα, οι θέσεις μας, το πρόγραμμά μας, η φωνή μας,να φτάσει σε όλους!

Όχι μόνο στους παρόντες αλλά και στους απόντες.  Ώστε να μπορούν όλοι να κρίνουν και να συγκρίνουν. Και είμαι βέβαιος πως, ακούγοντάς μας,την Κυριακή θα είναι μαζί μας!!!Την Κυριακή θα είμαστε όλοι μαζί,

Για το παρόν και το μέλλον που αξίζει ο τόπος μας,για το παρόν και το μέλλον που αξίζουν τα παιδιά μας. Η ουσιαστική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του Δήμου, απαιτεί την ανάλογη σύνθεση ανθρώπων.

Και αυτό είναι η «Σύμπραξη Ευθύνης»,μια δεμένη ομάδα ανθρώπων με συνείδηση,   με γνώση,   με εμπειρία,  με θέληση   και με όρεξη για δουλειά!

Αφήσαμε στην άκρη τις πολιτικές μας πεποιθήσεις και τις όποιες κομματικές δεσμεύσεις και ενώσαμε τις δυνάμεις μας γιατί έτσι μόνο μπορούμε να πάμε τον τόπο μπροστά.

Γεννηθήκαμε,  –  μεγαλώσαμε,   –  δουλέψαμε,  –   προσφέραμε εδώ! Αγωνιούμε για το αύριο! Γνωρίζουμε κάθε δύναμη και αδυναμία του τόπου,κάθε πλεονέκτημα και ανάγκη του. Θέλω, στο σημείο αυτό, να επισημάνω και κάτι ακόμη:η συνέπεια λόγων και πράξεων πρέπει να διέπει όλους μας. Είναι άτοπο, αν όχι επικίνδυνο να κατηγορείς ανθρώπους που συστρατεύτηκαν, που εγκατέλειψαν  προσωπικές φιλοδοξίες για το καλό και μόνο του Δήμου μας, να καυτηριάζεις την δυαρχία όταν πριν από λίγες μέρες, έκλεινες συμφωνίες και μοίραζες θέσεις γιατί απλά δεν σου έβγαιναν τα κουκιά. Να μιλάς για τοπικισμό, όταν μοίραζες φυλλάδια διχόνοιας. Και τώρα με αγωνία προσπαθείς να το μαζέψεις ενθυμούμενος τις ρίζες σου.

Είναι επικίνδυνο όταν δοκιμάζεις κάθε πρακτική για προσωπικό σου συμφέρον. Όταν το προσωπικό συμφέρον είναι πάνω από κάθε αρχή και αξία.

Πάνω από τον ίδιο το Δήμο μας.

Οι άνθρωποι της «Σύμπραξης Ευθύνης» προτάσσουμε το Εμείς απέναντι στο Εγώ.  Ο τόπος μας δεν είναι σκηνή αυτοπροβολής, αλλά πεδίο συλλογικής προσπάθειας!

Από κάθε Δημοτική Ενότητα από κάθε χωριό, στελεχωμένη  από επιστήμονες,     επαγγελματίες, αγρότες, υπαλλήλους. Αποτελεί μέγιστη τιμή για μένα να είμαι επικεφαλής του συνδυασμού της «Σύμπραξης Ευθύνης», πρώτος μεταξύ ίσων, Σταθμός, σε μια πορεία με προσφορά και ενδιαφέρον για τα κοινά του τόπου, είτε ως δημοτικός σύμβουλος είτε από τη θέση του Αντιδημάρχου, παλαιότερα,είτε κυρίως μέσω της λειτουργίας του Διαδημοτικού Κέντρου Κατάρτισης,του γνωστού ΚΕΚ Νεφέλη,το οποίο ο ίδιος δημιούργησα.  24 χρόνια λειτουργίας καταγράφει, φέτος!

Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ στο ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ, όπου είχα την τιμή να είμαι στο τιμόνι τα τελευταία 24 συναπτά έτη από τη θέση κυρίως  του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Αυτή τη φορά δεν θα αναφερθώ στο έργο του και την προσφορά του στον τόπο μέσα από τα προγράμματά του για την ανεργία, όπως έχω κάνει σε προηγούμενες ομιλίες μου.

Αυτή τη φορά θα σας θέσω κάποια ερωτήματα και θα αφήσω να δώσετε εσείς την απάντηση.

  • Πως είναι δυνατόν ένας Διαδημοτικός Οργανισμός να επιβιώνει 24 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα παράγοντας έργο, αν ήταν στηριγμένο σε σαθρά και βρώμικα θεμέλια;;; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ;;;;
  • Πως είναι δυνατόν ένας Διαδημοτικός Οργανισμός να επιβιώνει 24 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα μέσα από αλλεπάλληλες καταγγελίες και ελέγχους ΣΔΟΕ (κ μετά λύπης μου δυστυχώς πάντα σε προεκλογική περίοδο) ; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ;;;;
  • Πως είναι δυνατόν ένας Διαδημοτικός Οργανισμός να επιβιώνει 24 ολόκληρα χρόνια μέσα από 6 τουλάχιστον διαφορετικές διοικήσεις Δήμων και Δημάρχων, από 3 διαφορετικούς Δήμους της ευρύτερης περιοχής,  όπου η κατάληξη αυτών τελικά ήταν μια αξιοπρεπή  και εξαιρετική εν τέλει συνεργασία με πλήθος ευρωπαϊκών προγραμμάτων;; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ;;;;

Δηλαδή, όλες αυτές οι διοικήσεις που εσείς οι ίδιοι στηρίξατε με την ψήφο σας ήταν σαθρές και βρώμικες;;; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ! ή εγώ είμαι τόσο δυνατός, με εξωπραγματικές μαγικές ικανότητες και κατάφερα Διοικήσεις Δήμων, Δημάρχων και Συμβούλων να τους τυφλώσω, αν δεν υπήρχε έργο πραγματικό και δράσεις πάνω σε γερά θεμέλια;;;; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ!

Δώστε τις δικές σας απαντήσεις … μην αφήνεται στον βωμό των πολιτικών παιχνιδιών και της εξουσίας να υποτιμούν την νοημοσύνη σας…

Αυτός είμαι, λοιπόν! Η αγάπη και η προσφορά μου,για τον τόπο ΔΕΝ είναι λέξεις γραμμένες στο χαρτίπρος χάριν εντυπωσιασμού! Είναι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ! Είναι ΕΡΓΑ! Που ωφέλησαν και εξακολουθούν να ωφελούν τους κατοίκους αυτού του τόπου! Όλοι οι δήμαρχοι που πέρασαν από αυτό τον τόπο αγωνίστηκαν και συντέλεσαν στην ανάπτυξη του.

Ο Παπαμιχαηλ, ο Χατζηδημιτριου, ο Βογιατζής, ο Μπελιδης,  ο Τσουκνιδας

Δεν είμαστε εδώ για να ανεβάσουμε τους τόνους της αντιπαράθεσης και να πολώσουμε το κλίμα. Όποιος το πράττει συνήθως θέλει να κρύψει τη δική του αδυναμία και ανεπάρκεια. Δεν είμαστε εδώ για να Κοιτάξουμε μόνο το προσωπικό μας συμφέρον. Είμαστε Εδώ, για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Είμαστε Εδώ για να δουλέψουμε για το σύνολο!

Για όλες τις Δημοτικές Ενότητές, για όλους τους οικισμούς, για κάθε μικρό ή μεγάλο χωριό. Ο κόσμος μας είναι κουρασμένος από λαϊκισμούς και τρομοκρατίες.

Στην ομιλία παρευρέθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Μπελίδης Δημήτρης, Χατζηδημητρίου Χρήστος, Νικόπουλος Αθανάσιος, Δαϊκούδης Παναγιώτης (υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος με τον κ.Τζιτζικώστα).

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους οι Μπισμπινά Γερακίνα, Αντιπεριφερειάρχης , υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με τον κ. Τζιτζικώστα, Ελένη Φύκα, υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Θες/νίκης, Βαφειάδου Ανθή, υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος ,Φεστερίδης Γιώργος, υπ. Βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

 

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *