Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Χαλκηδόνος:Απάντηση στον κ.Κωστούλα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
Με αφορμή την επιστολή-απάντηση σ΄ εμάς του κ. Κωστούλα, προηγούμενου εργολάβου αποκομιδής σκουπιδιών του δήμου μας, για όσους δεν μας κατάλαβαν, θα πούμε για ακόμη μια φορά τα εξής:
Πάγια αρχή μας είναι ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από το δήμο και όχι από εργολάβους όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στους περισσότερους δήμους της χώρας μας. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο εργολάβος καθαριότητας μπορεί να οργανώσει καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας από το δήμο και να έχει και κέρδος. Με την πρώτη μάλιστα αφορμή που θα δοθεί , όπως τώρα με τις περικοπές που αναγκάστηκε να κάνει ο δήμος μας στους εργολάβους καθαριότητας , στον πρώην και στον νυν, να δημιουργούνται υπόνοιες για μεροληψία υπέρ του ενός ή του άλλου.

Για εμάς το σίγουρο είναι ότι με την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών εκείνοι που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι, με τους χαμηλούς μισθούς , με τα εξαντλητικά ωράρια, με τις ελλιπείς συνθήκες ασφαλείας .Γι΄αυτό δεν παίρνουμε το μέρος κανενός εργολάβου σε παρόμοιες περιπτώσεις με αυτήν που αντιμετωπίζουμε τώρα.
Αντίθετα υποστηρίζουμε πως για ό,τι λιγότερο κάνουν οι εργολάβοι από αυτά που προβλέπουν οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει, πρέπει να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό σύμφωνα μ΄αυτές και να περικόπτεται. Κάνουμε κριτική στη δημοτική αρχή που προσπαθεί να συμψηφίσει δουλειές των εργολάβων που δεν έγιναν με άλλες που έγιναν χωρίς να προβλέπονται από τη σύμβαση, προσδιορίζοντας το ποσόν της περικοπής με μπακαλίστικο τρόπο.
Δεν θέλουμε να επαναληφθούν φαινόμενα στα οποία ο εργολάβος να παρουσιάζεται στο δημοτικό συμβόυλιο και να προσβάλλει δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους του δήμου με το χειρότερο τρόπο.
Τέλος απευθυνόμενοι στις άλλες παρατάξεις τις καλούμε να δημιουργήσουμε μια πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο για να αναλάβει ο δήμος αποκλειστικά την καθαριότητα στο δήμο μας.
Κουφάλια 28 09 2020
Για τη Λ. Σ. Μαρκίδης Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *