Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χαλκηδόνος:Να απαλλαχθούν από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για οφειλές στους Δήμους όσοι εντάσσονται στο ΚΕΑ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χαλκηδόνος δια του κ.Σάββα Μωυσίδη, κατέθεσε στο προεδρείο την παρακάτω επιστολή με την οποία ζητά να γίνει ειδική συνεδρίαση για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για οφειλές στους Δήμους

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Κύριε πρόεδρε, σε μια εποχή γενικευμένης φτώχειας εξαιτίας της πολιτικής των τελευταίων κυβερνήσεων, που έχουν ρημάξει το λαϊκό εισόδημα και έχουν οδηγήσει όλες τις λαϊκές οικογένειες σε απόγνωση, η κυβέρνηση εφαρμόζοντας πιστά τις μνημονιακές οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης από 1η Μάϊου έχει εντάξει στο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τα χρέη προς τους δήμους.

Έχουν προωθηθεί σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την αυστηρή πιστοποίηση των οφειλών στους δήμους , ευθυγραμμίζοντας το χρόνο και τις διαδικασίες παραγραφής τους με αυτές του δημοσίου, με έλεγχο των δημοτικών υπηρεσιών και δημοτικών αρχών από ελεγκτικό συνέδριο και τον καταλογισμό τυχόν παραλείψεων είσπραξης σε υπηρεσιακούς παράγοντες και δημοτικές αρχές.

Επιδιώκεται η τρομοκράτηση και η πίεση σε νοικοκυριά και οφειλέτες ώστε να ανέβει το ποσοστό εισπραξιμότητας ανταποδοτικών τελών και φόρων που μπαίνουν διευρυμένα πια από τους δήμους, η ακόμη μεγαλύτερη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, η γενίκευση της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας τους.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάμε σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τους πλειστηριασμούς έτσι ώστε συμβολικά αλλά και ουσιαστικά το Δ.Σ. να σηματοδοτήσει αυτή την πολιτική βούληση και κατεύθυνση απαλλάσσοντας όλους όσοι εντάσσονται στο ΚΕΑ, όπως μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ πάνω από 65%, πολύτεκνοι – είναι καταγραμμένοι από τις κοινωνικές τους υπηρεσίες ως οικονομικά ανήμποροι και προσφεύγουν στις δομές φτώχειας των δήμων πχ κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία κλπ.
Να σταματήσει ο δήμος κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών, το μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας λαϊκών νοικοκυριών, των μικροεπαγγελματιών για μικροφειλές. Να διασφαλίσει τις διαδικασίες είσπραξης οφειλών από τις μεγάλες επιχειρήσεις που μόνιμα υπεκφεύγουν. Το δημοτικό συμβούλιο να απαιτήσει από την κυβέρνηση τώρα να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική θεσμικά διαδικασία, που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τους δημότες που υποφέρουν στη σέντρα της εφορίας και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και να σηκώνουν τα χέρια μπροστά στους μεγαλοκατέχοντες.

Περιμένοντας τις ενέργειες σας,
ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Χαλκηδόνος
ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *