“Με το θάρρος της γνώμης….”Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

fotisΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

Γειά σας φίλοι μου

  • Για πρώτη φορά ο αρχιεπίσκοπος βάδισε στα χνάρια του μακαριστού Χριστόδουλου με την πρόσφατη συνέντευξή του. Με λόγο και ύφος που δεν συνάδει με την ιδιότητά του ο προκαθήμενος της εκκλησίας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τον υπουργό παιδείας και προσπάθησε να γίνει αρεστός στους “μουτζαχεντίν” της εκκλησίας οι οποίοι προσπαθούν χρόνια τώρα να υποκαταστήσουν την επίσημη πολιτεία σε ζητήματα που αφορούν το κοσμικό κράτος.Κρίμα
  • Κατάληψη είχαμε για μία ακόμη χρονιά στο λύκειο του Αγ. Αθανασίου με την προτροπή ως είθισται των “γνωστών – αγνώστων”. Καλά ρε παιδιά πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι η δουλειά σας είναι άλλη απ΄αυτή των συνδικαλιστών?Τα όποια προβλήματα που ασφαλώς είναι γνωστά χρόνια τώρα είναι δουλειά του υπουργείου, της περιφέρειας και του δήμου και κανενός άλλου.
  • Πολύ σύντομα αναμένεται η απόφαση της περιφέρειας για την αλλαγή της τοποθεσίας που θα πραγματοποιείται η λαϊκή του Αγ. Αθανασίου.Ήδη όμως ορισμένοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για πτώση του τζίρου ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η κατανάλωση είναι αρκετά πεσμένη.
  • Δεν χόρτασαν αίμα οι δανειστές -εταίροι μας και ζητούν νέες περικοπές στις συντάξεις και άλλες παροχές ( όσες έμειναν ). Μήπως αμφιβάλλει κανείς ότι ο στόχος τους είναι να μας κάνουν τριτοκοσμική χώρα ?
  • Ο ανταγωνισμός των εταιριών τηλεφωνίας έχει οδηγήσει κάποιους υπαλλήλους οι οποίοι ασφαλώς με την προτροπή και των προισταμένων τους να ενοχλούν τους πολίτες ώρες κοινής ησυχίας για να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους. Η συμβουλή μας κατεβάζετε αμέσως το ακουστικό.
  • Από τη μία το κράτος δίνει επίδομα ανεργίας σε χιλιάδες πολίτες και από την άλλη πολλές υπηρεσίες αγκομαχούν από έλλειψη προσωπικού. Τι πιο απλό να απασχολούνται οι άνεργοι με τα ίδια χρήματα σε δήμους , νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες για τέσσερις ώρες ή και περισσότερες με μια μικρή επιβάρυνση για την πολιτεία? Έτσι και το κράτος θα κάνει καλύτερα και πιο γρήγορα τη δουλειά του αλλά και οι άνεργοι θα γίνουν ενεργοί πολίτες με ότι αυτό συνεπάγεται. Όσο για το που θα βρεθούν τα χρήματα οι πηγές είναι πάρα πολλές αρκεί να υπάρχει η βούληση. Για παράδειγμα κλείστε τα ανενεργά στρατόπεδα και μην προσλαμβάνετε αξιωματικούς τους οποίους δεν χρειαζόμαστε. Περιορίστε τη χρήση κινητών τηλεφώνων στους πατρίκιους του κράτους.Κόψτε πλασματικές υπερωρίες. Κλείστε αστυνομικά τμήματα “φαντάσματα “. Συγχωνεύστε σχολεία όλων των βαθμίδων με ελάχιστους μαθητές όπως και πανεπιστήμια και ΤΕΙ με ομοειδές αντικείμενο. Κλείστε υπηρεσίες υγείας που υπολειτουργούν και στοιχίζουν γιατί είναι ζήτημα χρόνου να κλείσουν και φτιάξετε καλύτερες τις ενaπομείνασες μονάδες.
  • Αυξήθηκαν λέει οι κλοπές και οι διαρρήξεις. Τι πιό φυσιολογικό όταν χιλιάδες ένστολοι φυλάνε υπουργούς , βουλευτές , τραγουδιστές, ηθοποιούς και δημοσιογράφους. Που να περισσέψουν αστυνομικοί για τον ανώνυμο πολίτη. Όταν είναι να κόψουν συντάξεις και μισθούς το κάνουν λες και είναι το πιό εύκολο πράγμα. Όταν όμως πρέπει να ΄΄ σπάσουν ΄΄ αυγά για να οργανώσουν το κράτος, να δώσουν προοπτική σ΄αυτό τον τόπο τους ΄΄ φρενάρει ΄΄ το πολιτικό κόστος. Αιδώς Αργείοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *