“Με το θάρρος της γνώμης..” Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

Καλησπέρα φίλοι μου

  • Και πάλι μαζί λίγες μέρες πριν το τέλος των διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες ,όσοι φυσικά τελικά τα κατάφεραν να ξεφύγουν λίγες μέρες από την καθημερινότητα. Το θέμα όμως τώρα είναι οτι η προσγείωση θα είναι απότομη στην καθημερινότητα μια και ακολουθούν οι τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι και τον Ιανουάριο . Καλό κουράγιο σε όλους μας και ας ελπίσουμε οτι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο.
  • Μπορεί οι μεγάλες πυρκαγιές να μην άφησαν νεκρούς και τραυματίες όπως στο παρελθόν σίγουρα όμως ανέδειξαν για μια ακόμη φορά τις γνωστές μας παθογένειες Παρόπλισαν τους πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστες γιατί λέει εξάντλησαν τον αριθμό των υπερωριών τους!!!!!! Από την άλλη χαρίζουν χιλιάδες πλασματικές υπερωρίες σε υπαλλήλους πολλών κλάδων καθώς και στους μετακλητούς χωρίς να ιδρώνει το αυτί του καθενός υπεύθυνου. Όσο για τον αριθμό των ιπτάμενων μέσων μάλλον είναι υπερβολικοί κάποιοι που ζητούν περισσότερα όταν το πρόβλημα υφίσταται για δυο μήνες το χρόνο και ήδη τα υπάρχοντα είναι αρκετά ακριβά να συντηρούνται.
  • Τελικά παρά το μπαράζ ελέγχων ορισμένοι επαγγελματίες της σίτισης και όχι μόνο δεν βάζουν μυαλό με τη μη έκδοση αποδείξεων. Η λύση πιστεύω είναι μια μια και δεν είναι δυνατόν να ελέγχεται όλη η χώρα από το ΣΔΟΕ Ν α ζητάμε όλοι αποδείξεις και να χρησιμοποιούμε τις κάρτες ακόμη και στις πιο μικρές αγορές.
  • Ο κεντρικός δρόμος των Κουφαλίων μόνιμα είναι ένα απέραντο πάρκινγκ από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Η τροχαία Χαλκηδόνας είναι ακόμη σε διακοπές? Όσο για τις αυθαίρετες κατασκευές των μαγαζιών υγειονομικού ενδιαφέροντος τι να πούμε…… Είναι πολλοί οι ψήφοι και η βούληση απούσα.
  • Από το 1986 που γεννήθηκε το ΕΣΥ ξοδεύτηκαν και κατασπαταλήθηκαν δισσεκατομμύρια τα οποία καρπώθηκαν ορισμένοι επιτήδειοι. Αναρωτιέμαι όμως δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να φτιάξει ένα μηχανογραφικό σύστημα όπως διαθέτει το ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ? Οι γιατροί εξοικονομούν χρόνο, οι άρρωστοι δεν ταλαιπωρούνται ενώ και το νοσοκομείο γλυτώνει τεράστια ποσά.
  • Με αφορμή το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που αφορά τα ΑΜΕΑ που διεκδικούν να επανέλθουν στην εταιρία ύδρευσης μεγάλη σπέκουλα γίνεται από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους. Το ζήτημα είναι ότι και η προσφυγή της εταιρίας ήταν δεσμευτική αλλά και με δεδομένο ότι είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση αυτών των ατόμων η εταιρία δεν χρειαζόταν τις υπηρεσίες τους. Τώρα αν δικαιωθούν η εταιρία είναι υποχρεωμένη να απασχολεί και να πληρώνει προσωπικό το οποίο στην ουσία δεν χρειάζεται. Καλή η κοινωνική ευαισθησία αλλά τα σπασμένα τα πληρώνει λαός
  • Τα ίδια και χειρότερα δεν κάνουν οι δήμαρχοι. Προγραμματίζουν χιλιάδες προσλήψεις στην καθαριότητα και το λογαριασμό θα τον στείλουν στους δημότες. Και μη μου πει κανείς η ανεργία και τα συναφή γιατί η ανεργία καταπολεμείται από τον ιδιωτικό τομέα και όχι τον δημόσιο ο οποίος μόνο ξοδεύει και δεν παράγει. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι καθαριστές και οι φύλακες για παράδειγμα να είναι κρατικοί υπάλληλοι. Στις 6,5 ώρες που δουλεύουν οι καθαριστές τι έργο μπορούν να παράξουν?
  • Αυτά για σήμερα Μπορεί να στεναχωρώ κάποιους αλλά από αυτή τη στήλη θα διαβάζετε τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως θα θέλαμε να έχουν.

Καλά να περνάτε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *