Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος για τον Μακεδονικό Αγώνα

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδά Ιωάννη για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Αύριο τιμούμε τον Αγώνα του Έθνους μας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, 100 περίπου χρόνια μετά την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

Ο Μακεδονικός Αγώνας συγκίνησε τους ανθρώπους της εποχής και κινητοποίησε όλες τις Εθνικές Δυνάμεις, προετοιμάζοντας το έδαφος για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας με τους Βαλκανικούς πολέμους που πραγματοποιήθηκαν λίγα χρόνια αργότερα.

Ήρωες όπως ο Παύλος Μελάς, ο Καπετάν Άγρας, ο Ιωάννης Δεμέστιχας (καπετάν Νικηφόρος), ο Χρήστος Πραντούνας και πολλοί ακόμη, γνωστοί, αλλά και άγνωστοι στο ευρύ κοινό Μακεδονομάχοι, θυσίασαν τη ζωή τους εμπνεόμενοι από το ιδανικό της ελευθερίας και με όλες τους τις δυνάμεις αγωνίστηκαν για τη διατήρηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας σε μια ταραγμένη περίοδο, όταν την εποφθαλμιούσαν όλα σχεδόν τα Βαλκανικά κράτη.

Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, με το ζήτημα του ονόματος και της ελληνικότητας της Μακεδονίας να αμφισβητείται για πολλοστή φορά, δοκιμάζοντας τις σχέσεις της χώρας μας με τα γειτονικά Βαλκανικά κράτη, οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη όλων αυτών των ηρώων, αλλά και να τη μεταδίδουμε στις νεότερες γενιές, ώστε να διδάσκονται από τους Αγώνες των προγόνων μας ιδανικά όπως η Ελευθερία, η Φιλοπατρία και η διάθεση θυσίας για την Πατρίδα.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

 

Ιωάννης Τσουκνιδάς

Δήμαρχος Χαλκηδόνος

2 comments

  1. Ανώνυμος

    ΒΑΛΚΑΝΊΔΗΣ ΔΉΜΟΣ. Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε, η εμφανέστατη προκλητική παράλειψη του Δημάρχου,κατ εμέ πάντοτε, να μην στολίσει ως είθισται, με τα επιβαλλόμενα Ελληνικά σημαιάκια, πέριξ της Προτομής, όπως άλλωστε ευσεβώς, διαπράττουνε διαχρονικώς, την Προτομή του Αγάλματος, του Ήρωα Μακεδονομάχου Χρήστου Μπραντούνα-Καπετάν Καψάλης. Φαίνεται ξεκάθαρα άλλωστε, πως περισσότερη σημασία, δίνουνε στον Δήμο, για τα τέσσερα χρόνια της εκλογής του επιφανούς Δημάρχου, ώστε μετέπειτα της υποτονικής εορτής του Μακεδονικού Αγώνος, θα παρεβρεθούνε στην αίθουσα του Καπή.

  2. Αγαθαγγελίδου Μαίρη

    Με όλο το σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπο του Δημάρχου μας κ.Τσουκνιδά θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου,γιατί περίμενα να γίνει μια εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα και τη μεγάλη σημασία του για τη διατήρηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.Άλλωστε η Μακεδονια δεν απελευθερώθηκε το 1821,αλλά σχεδόν 90 χρόνια μετά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *