Πέλλα:Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου άναψε τον βωμό

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και λαμπρή εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Πέλλας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας: Η τελετή  αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, σήμερα (Σάββατο) 13 Απριλίου στις 10.30 το πρωί.
Πιο συγκεκριμένα, η  εκδήλωση άρχισε με την υποδοχή των πολιτών και των  επισήμων.

Στις 10.30 έγινε με λαμπρότητα το άναμμα του βωμού από την 1η Πανελληνιονίκη στα 100μ κορασίδων, αθλήτρια του ΓΑΣ Κουφαλίων-Στίβος Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκου, της προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, Ελισάβετ Τσιγαρίδας και χαιρετισμός του υπευθύνου της Οργανωτικής Επιτροπής.
Το  πολιτιστικό πρόγραμμα αμέσως μετά, πλαισιώθηκε μουσικά από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών. Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν ένα σύνολο χάλκινων πνευστών, με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιάννη Κοντζέ, το ντουέτο με φλάουτα του Ωδείου υπό την επιμέλεια την Θεοδώρα Ηλιάδου και η παιδική- νεανική χορωδία υπό τη διεύθυνση της Ν. Παυλίδου. Στο πιάνο ο καθηγητής του Ωδείου, Θεόφιλος Παπαδόπουλος.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=GUdTA8kDXng[/embedyt] Το πρόγραμμα περιλάμβανε μελωδίες ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η διευθύντρια του Ωδείου Μάχη Κυπραίου. Στην εκδήλωση συμμετείχε η φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας

Λίγο αργότερα έγινε η παράδοση της Φλόγας στους Λαμπαδηδρόμους και ακολούθησε λαμπαδηδρομία μέσα στην Πέλλα με συνοδούς λαμπαδηδρόμων μαθητές της Πέλλας, με διέλευση από το Αρχαιολογικό Μουσείο και υποδοχή στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, χώρο εκκίνησης του Μαραθωνίου δρόμου. Η Λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε μέχρι τον τελικό προορισμό το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

Η Αλεξάνδρειος Φλόγα του Μαραθωνίου πέρασε διαδοχικά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, την κεντρική πλατεία Πέλλας, την κεντρική πλατεία Χαλκηδόνας, κ.λ.π. φθάνοντας σταδιακά και μετά από πολλούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει αναμμένη μέχρι τον τερματισμό όλων των δρομέων, το μεσημέρι της Κυριακής.
Να σημειωθεί ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο της Πέλλας  παραμένουν ανοιχτά για το κοινό από τις 09:00 ως τις 16:00, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Πηγή:karatzova.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *