Κουφάλια:Εγκαίνια Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού (vid-φώτο)

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοσύστατου Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β Τάξης Δήμου Χαλκηδόνος, που εδρεύει στα Κουφάλια. Μετά την τελετή αγιασμού, ακολούθησαν ομιλίες από τον Διοικητή της Π.Υ. Γιαννιτσών Επιπυραγό Γκίκα Καμπουρίδη, τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Υποστράτηγο Σπυρίδων Βαρσάμη, τον Υπασπιστή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Επιπυραγό Ευάγγελο Αρδισά, τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνο Γιουτίκα και τον οικοδεσπότη κ. Ιωάννη Τσουκνιδά, Δήμαρχο Χαλκηδόνος.

Ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς στην τοποθέτησή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μια συγκινητική και σπουδαία μέρα. Τόνισε δε, την μεγάλη σπουδαιότητα της ίδρυσης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού, σε συνδυασμό με το Τμήμα Τροχαίας, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης αλλά και το επίσης νεοσύστατο Τμήμα Ασφάλειας, ελπίζοντας να ενισχυθεί με κάθε εφικτό μέσο η ασφάλεια και η πολιτική προστασία των δημοτών στο Δήμο Χαλκηδόνος. Ευχαρίστησε, επίσης, την πρώην και την νυν ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την άψογη συνεργασία, ακόμη περισσότερο όμως τον συνδημότη και Διοικητή της Π.Υ. Κιλκίς, πλέον, κ. Κωνσταντίνο Τσάγκαλο που πίστεψε, στήριξε και συνέδραμε ουσιαστικά ώστε να ιδρυθεί αυτός ο Σταθμός.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε τα 20 τελευταία χρόνια προκειμένου να λειτουργήσει αυτή η δομή ώστε να παραμείνει στην “υπηρεσία του δημότη”, ευχήθηκε καλή δύναμη στους 20 πιστοποιημένους εθελοντές για το δύσκολο έργο που επιτελούν, με την προσμονή ότι ο αριθμός των εθελοντών θα αυξηθεί και ο Σταθμός θα αναβαθμιστεί σε Α Τάξης, με ακόμη περισσότερες δράσεις προς όφελος του δημότη, αλλά και του περιβάλλοντος.

Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός ξεκίνησε ως όραμα το 1999, όπου έγινε η πρώτη αίτηση προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος από τον τότε Δήμαρχο Κουφαλίων κ. Τσουκνιδά, ακολούθησαν αντίστοιχες ενέργειες και αιτήσεις από πλευράς του Δήμου το 2002, το 2005, το 2012 και τέλος το 2015, ώσπου κατέληξαν τελικά στην ίδρυση και λειτουργία του Σταθμού το Δεκέμβριο του 2018. Κατά το μεσοδιάστημα, αναπτύχθηκε η εθελοντική δραστηριότητα του Σ.Ε.Δ.Ι.Π. με την παραχώρηση ενός πυροσβεστικού οχήματος από δημότες, ενώ ήδη γίνονται ενέργειες από πλευράς του Δήμου προκειμένου να γίνει ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προμήθεια νέου και σύγχρονου εξοπλισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Έδεσσας Αντιπύραρχος Ζώης Γιώτης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Παχίδης, ο Διοικητής του Στρατοπέδου Μακεδονομάχου Νικηφόρου Χαλκηδόνας Ταξίαρχος Αθανάσιος Βοσνακίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κα Γερακίνα Μπισμπινά, ο Δρ Άλλιος εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Χαλκηδόνος κ. Μαυρουδής Μηντσιούδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και εξοικονόμησης ενέργειας Δήμου Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Παπαμιχαήλ, ο πρόδρος ΔΕΥΑΧ κ. Παναγιώτης Χατζάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Κων/νος Διαμαντόπουλος, Ευδοκία Παραλυκίδου και Κική Ρωμένη, ο πρόεδρος του Τ.Σ. της Δ.Κ. Κουφαλίων κ. Κωνσταντίνος Παπαχρηστούδης και ο τοπικός σύμβουλος Κουφαλίων κ. Σιδέρης Βλαϊκούδης.

ΒΙΝΤΕΟ

ΟΜΙΛΙΕΣ

 

ΦΩΤΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *