Συγκινητική στιγμή στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο όταν ο δήμαρχος κ.Τσουκνιδάς ανακοίνωσε ότι το κλειστό γυμναστήριο Προχώματος θα πάρει το όνομα της σπουδαίας γυμνάστριας Ελένης Πολυχρονίδου που έφυγε πρόωρα το 2010.
“Προτείνω στο Δ.Σ. να δώσουμε στο κλειστό γήπεδο του Προχώματος το όνομα της Ελένης Πολυχρονίδου.Μια γυμνάστρια που τίμησε τα Ελληνικά χρώματα σ όλη τη γη.” είπε στην εισήγηση του ο κ.Τσουκνιδάς, ενώ έκανε και μια αναφορά σε όλες τις επιτυχίες της.”Πιστεύω ότι επάξια το γυμναστήριο θα φέρει το όνομα της”
Ο κ.Κυριακίδης είπε: “Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη τιμή για μένα να ακούω αυτό σήμερα καθώς η Ελένη ήταν και πρώτη μου ξαδέρφη” και συνέχισε λέγοντας για το ξεκίνημα της όταν ανέλαβε μια ανύπαρκτη Εθνική ομάδα και την οδήγησε σε επιτυχίες.
Ο κ.Μωυσίδης είπε ότι από το 2010 με πρόταση της παράταξης του είχε παρθεί και τότε ανάλογη απόφαση αλλά δεν υλοποιήθηκε
Γεννημένη στις 8 Απριλίου 1960 στο Πρόχωμα, η Ελένη Πολυχρονίδου ήταν πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη ρυθμική γυμναστική και διετέλεσε καθηγήτρια στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1992 μέχρι το 1997.Προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής από το 1982, εργάστηκε ως ομοσπονδιακή τεχνικός από το 1985 μέχρι το 2006, συνεισφέροντας είτε στο ατομικό είτε στο ανσάμπλ. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε προπονήτρια της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1999 στην Οσάκα (2 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ (χάλκινο μετάλλιο), ως συνεργάτιδα της Μαρίνα Φατέεβα. Επιπρόσθετα, εργάστηκε ως επικεφαλής προπονήτρια της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ γυναικών από το 2004 έως το 2006.
Από το 2008 μέχρι και το θάνατό της, κατείχε τη θέση της τεχνικής διευθύντριας ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο.. Επιπλέον, από τις αρχές του 2010 αποτελούσε μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), αξίωμα στο οποίο είχε εκλεγεί τον περασμένο Νοέμβριο.
Επιπρόσθετα, είχε συμπεριληφθεί στις «εξπέρ» του αθλήματος από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) και είχε διδάξει στην Ακαδημία ρυθμικής γυμναστικής που είχε πραγματοποιηθεί στο Γουόλβις Μπέι της Ναμίμπια, τον Ιούνιο του 2009.
Εκτός όλων των παραπάνω, η Ελένη Πολυχρονίδου είχε διατελέσει διευθύντρια του αθλήματος της Γυμναστικής (Competition Manager) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, ενώ είχε ανάλογο ρόλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής του 1997 στην Πάτρα, καθώς και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής του 2007, επίσης στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
.Η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της μέχρι το τέλος της ζωής της, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 50 ετών στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, όπου νοσηλευόταν, έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο.
Η συνδημότισσα μας ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος με πλούσια δράση και διεθνή ακτινοβολία.
Η θλιβερή είδηση της απώλειας της Ελένης Πολυχρονίδου είχε αποτελέσει πρώτο θέμα στον επίσημο ιστότοπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), που απέτισε έναν φόρο τιμής στην Ελληνίδα πρωτεργάτρια της ρυθμικής γυμναστικής.
Η ανάρτηση της FIG ανέφερε:
«Η γυμναστική πενθεί. Απεβίωσε η Ελένη Πολυχρονίδου.
Κατάπληξη και θλίψη στη διεθνή οικογένεια της γυμναστικής, για το θάνατο της Ελένης Πολυχρονίδου. Νικημένη από την ασθένεια, απεβίωσε ανάμεσα στους συγγενείς της, στην Αθήνα στις 3 Αυγούστου. Ήταν 50 ετών.
Η ανάμνηση της Ελένης θα παραμείνει συνδεδεμένη με τα εξαιρετικά της επιτεύγματα για την ανάπτυξη της Ρυθμικής Γυμναστικής ως προπονήτρια και χορογράφος στην κεφαλή της ελληνικής εθνικής ομάδας. Η εμπειρία, η χαρισματική προσωπικότητα και η δύναμη θέλησης οδήγησαν την Ελένη στις υψηλότερες θέσεις στην Ομοσπονδία της και στην Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η FIG θα θυμάται την Ελένη ως μία γυναίκα με πρόσωπο που έλαμπε, αφοσιωμένη εξολοκλήρου στο άθλημά της και σε όλους εκείνους που είχαν το προνόμιο να διασταυρωθεί ο δρόμος τους με τον δικό της. Συνδύαζε ταυτόχρονα τη δημιουργία με τις αθλήτριές της, το μαχητικό πνεύμα ως επικεφαλής της Γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα και το χαμόγελο σ’ αυτή τη ζωή που της άρεσε πάνω απ’ όλα, πλάι στους φίλους της.
Η Ελένη βρίσκεται τώρα στον Όλυμπο, μαζί με τις θεές που τόσο πολύ της μοιάζουν.
Σύσσωμη η οικογένεια της FIG εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς και φίλους της Ελένης».
ego-gymnastic