Βαθύλακκος:Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!-ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ξεκίνησαν οι μελέτες και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που θα στεγαστεί ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην περιοχή μας. Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία και απευθύνεται σε άτομα με νοητική υστέρηση, σύνδρομα, κινητική αναπηρία κ.ά.

Το κέντρο εντάσσεται στην Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού – Προώθηση της ισότητας των δυο φύλων» και χρηματοδοτείται μέσω της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. από το ΕΣΠΑ, χωρίς καμία πρόσθετη χρηματική επιβάρυνση στα ωφελούμενα άτομα.

Θα λειτουργήσουν προγράμματα θεραπείας ( λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία κ.α.) και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης όπως ειδικής αγωγής, μουσικής αγωγής, θεατρικής αγωγής, εικαστικών τεχνών, πληροφορικής, έκφρασης και άθλησης, κηπουρικής κ.α. Ακόμα, τα άτομα με αναπηρία θα εκπαιδεύονται πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης-ατομικής υγιεινής, βελτίωσης δεξιοτήτων και κοινωνικοποίησης.

Θα παρέχεται μια ασφαλής απασχόληση στα παιδιά, συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους και πλήρης ενημέρωση της οικογένειας καθώς και παραπομπής της στις αρμόδιες υπηρεσίες για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη επικοινωνίας Κα Νατάσα Καρακατσάνη στο τηλέφωνο 6980 065278

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *