Σ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:  «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΟΗΘAΕΙ ΚΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ»

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:  «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΟΗΘAΕΙ ΚΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ» 

Στα διαδοχικά κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και στην ελληνική απάντηση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Σάββας Αναστασιάδης  μιλώντας στον  ραδιοφωνικό σταθμό 102 FM της ΕΡΤ3 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Πεκλάρη.

«Το πρόβλημα της ακρίβειας απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και στη δική μου περιφέρεια, τη Β’ Θεσσαλονίκης κι αυτό είναι το κυριότερο ζήτημα που μου μεταφέρουν οι κάτοικοι κατά τις επισκέψεις μου στην περιοχή. Ένα μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών καλύπτονται από τις επιδοτήσεις όσον αφορά την αύξηση της τιμής του ρεύματος, υπάρχουν  όμως και  επαγγελματίες που έχουν ατομικές επιχειρήσεις ηλεκτροβόρες και το επίδομα δεν  μπορεί να καλύψει πλήρως το κόστος.  Η κυβέρνηση παρεμβαίνει, ενισχύει, βοηθάει όσο μπορεί και σύμφωνα με τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο. Τα πράγματα είναι ρευστά, ο πόλεμος συνεχίζεται υπάρχουν και οι κερδοσκόποι. Δημιουργείται ένα μίγμα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί αν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες στη βάση τους. Αντιλαμβάνεται ο κόσμος ότι το πρόβλημα δεν είναι εσωτερικό αλλά εξωγενές».

  • Στην ερώτηση αν θα κριθεί η πολιτική αναμέτρηση στις επερχόμενες εκλογές ακριβώς στο μέτωπο της ακρίβειας, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Είναι ένας παράγοντας. Αυτήν την τριετία  αντιμετωπίσαμε  πολλά προβλήματα και προκλήσεις με επιτυχία και αυτό το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Ανάμεσά τους το θέμα του Έβρου τον Μάρτιο του ’20, η ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης με την αγορά οπλικών συστημάτων και η αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντιλαμβάνεται η κοινωνία ότι έχουν γίνει προσπάθειες, έχουμε σειρά μεγάλων παρεμβάσεων που η κοινωνία αναγνωρίζει και αυτό θα κρίνει την πορεία στις κάλπες».
  • Όσο για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις ο κ. Αναστασιάδης είπε:  «Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση όλες τις προκλήσεις, δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε ισχυροί και για τον λόγο αυτό η κοινωνία νιώθει ασφάλεια και υπερηφάνεια. Παρότι προκαλεί, η Τουρκία δεν θα κάνει το βήμα. Φυσικά δεν αποκλείεται να συμβεί κάποιο επεισόδιο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η χώρα θα πάει σε πόλεμο».