Στη Λητή Ωραιοκάστρου η νέα δομή φιλοξενίας για τους πρόσφυγες;

[divide icon=”circle” color=”#”]

litiΦαίνεται να είναι η τέταρτη προσωρινή δομή φιλοξενίας που δημιουργείται στη δυτική Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες και μετανάστες από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης. Το νέο κέντρο φιλοξενίας βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια του Ωραιοκάστρου, αφού ανήκει στην περιοχή της Λητής που αποτελεί και γενέτειρα του δημάρχου Αστέριου Γαβότση.

Έτσι μετά το στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» (σύνορα δήμου Ωραιοκάστρου), το βιομηχανικό κτίριο Φέσσα (μέσα στο δήμο Ωραιοκάστρου), το νέο που είδαμε πρόσφατα δίπλα στο ΤΙΤΑΝ (σύνορα Ωραιοκάστρου με Ευκαρπία), φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες ετοιμάζεται ακόμα ένα που θα είναι στη Δ.Ε Μυγδονίας, στο δήμο του Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο με έξι μεγάλες αποθήκες που ήδη μέσα στις περισσότερες από αυτές έχουν στηθεί στρατιωτικές σκηνές (βίντεο).

Με την (όπως όλα δείχνουν) τέταρτη δομή φιλοξενίας στη δυτική Θεσσαλονίκη (και μία 5η στη Θέρμη) που δημιουργείται, επιταχύνεται το σχέδιο της πολιτείας για την αποσυμφόρηση της Ειδομένης. «Δεν είναι ζήτημα καν μήνα, αλλά ζήτημα εβδομάδας ή εβδομάδων» να είναι έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις και να μεταφερθούν εκεί οι πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης, είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό κ Γιώργος Κυρίτσης.

Δείτε παρακάτω βίντεο από τη νέα περιοχή καθώς και από το εσωτερικό μιας αποθήκης που ήδη έχουν στηθεί σκηνές.

[divide icon=”circle” color=”#”] [embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ex6XXkQhOTI[/embedyt] [divide icon=”circle” color=”#”] [embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=DHI7tFZ7Rqs[/embedyt] [divide icon=”circle” color=”#”]

Πηγή:politesoraiokastrou.gr

2 comments

  1. Για την ακρίβεια θα γίνουν “2” στο Δερβένι!!! Στον χώρο ενός παλιού εργοστασίου (στο σημείο που υπήρχε για χρόνια μια καντίνα και την έδιωξαν….) και το δεύτερο από την απέναντι πλευρά…..σε ένα πρωην (πλέον) χώρο ευγηρίας (που φυσικα το εκλεισαν)…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *