Κιλκίς:Θρήνος για τους δύο νεκρούς στο τροχαίο με τα αγριογούρουνα

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Κιλκίς από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 11:30 χθες το βράδυ, στο 62ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου.

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις αστυνομικοί, είναι ο τραγικός απολογισμός του τραγικού συμβάντος, με την εμπλοκή τριών αυτοκινήτων και μιας αγέλης αγριογούρουνων.

Ο κουμπάρος του ενός θύματος και πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Πλαγιάς Κιλκίς, Γιωργος Χουρσεϊδης, εξηγεί στο protothema.gr, το πως σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Όπως αναφέρει, όλοι οι είναι συγκλονισμένοι κα θρηνούν, μη μπορώντας να πιστέψουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη δύο οικογένειες βυθίστηκαν στο πένθος.

«Και οι δύο άνθρωποι, ο οδηγός και ο συνοδηγός, ήταν απο το χωριό μας. Πήγα στον τόπο του δυστυχήματος. Το περιπολικό ερχόταν απο Δοιράνη προς Κιλκίς στο ύψος της Καλίμβριας στην τοποθεσία Ανεμογεννήτριες. Βγήκαν κάτι αγριογούρουνα μπροστά του, μετρήσαμε πέντε σκοτωμένα», αναφέρει. «Χτύπησε το περιπολικό τα αγριογούρουνα, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, μπροστά του ήταν ένα αυτοκίνητο απο τα Σκόπια. Πήγε να τον αποφύγει ο οδηγός, βγήκε απο τον δρόμο και το αυτοκίνητο που ακολουθούσε ήταν του κουμπάρου μου», προσθέτει.

Όπως εξηγεί ο κύριος Χουρσειδης, οι δύο φίλοι είχαν πάει βόλτα στην περιοχή και πιθανόν να ήθελαν να φτάσουν στο πανηγύρι του χωριού. Η περιοχή, όπως λέει, είναι γεμάτη απο αγριογούρουνα και επανειλλημένως ο πρόεδρος της Κοινότητας έχει προχωρήσει σε συστάσεις για να ξεκινήσει πρόωρα το κυνήγι, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και τροχαία.

«Ο κουμπάρος μου ήταν 53 ετών, ήταν πατέρας πέντε παιδιών με το μεγαλύτερο σε ηλικία 26 ετών και το μικρότερο παιδί, το οποίο έχω βαφτίσει, να είναι 10 ετών. Ο φίλος του κουμπάρου μου ήταν απο το διπλανό χωριό την Κορομηλιά. Ήταν 48 χρονών και δεν είχε παιδιά. Είναι μία τεράστια τραγωδία, δεν μπορώ ούτε να το σκέφτομαι. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ο πόνος είναι βουβός», τονίζει. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό που έγινε. Έχουν μείνει παιδιά ορφανά και δύο οικογένειες θρηνούν», καταλήγει ο κ. Χουρσεϊδης.