Τοπικό Συμβούλιο Κουφαλίων: Απάντηση προς κ.Δήμαρχο

Μετά την πρώτη ανακοίνωση του τοπικού συμβουλίου Κουφαλίων (δείτε ΕΔΩ) και την απάντηση του δημάρχου Χαλκηδόνος (Δείτε ΕΔΩ) για το θέμα της εγκατάστασης  λούνα παρκ στα Κουφάλια, το τοπικό συμβούλιο απαντά στον δήμαρχο κ.Αναγνωστόπουλο με νέα ανακοίνωση 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Χαιρόμαστε για την απάντησή σας διότι με την κοινοποίηση των εγγράφων και την παράθεση των ημερομηνιών γίνονται σαφέστερα τα σφάλματα στα οποία έχετε υποπέσει και δικαιώνουν τις θέσεις μας.

  1. Το τοπικό συμβούλιο έδωσε την τακτική του έγκριση (όπως κάνει κάθε χρόνο) για την εκμίσθωση του κοινόχρηστου χώρου και την εγκατάσταση του λούνα παρκ, τον Ιανουάριο του 2020 ΠΡΙΝ την έναρξη της πανδημίας. Οι διαδικασίες που εξελίχθηκαν στη συνέχεια και αφορούσαν αποκλειστικά δικές σας ενέργειες ήταν ΜΕΤΑ την έναρξη της πανδημίας και την επιβολή περιοριστικών όρων. Πιο συγκεκριμένα, στις 17/3 ορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας από την οικονομική επιτροπή, στις 6/5 πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία και στις 28/5 εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή η δημοπρασία, ενώ το ΦΕΚ που ορίζει τους νέους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων εκδόθηκε ΑΡΓΟΤΕΡΑ στις 30/5. Το εύλογο και ουσιαστικό ερώτημα που προκύπτει είναι βάσει ποιας εγκυκλίου εν μέσω πανδημίας προχώρησαν και πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες δημοπρασίας στις 6/5  όταν είχαν ανασταλεί όλες οι  δραστηριότητες και ήταν άγνωστος ο χρόνος και ο τρόπος επαναλειτουργίας. Έλαβαν υπ’όψιν τους νέους υγειονομικούς όρους που διαμορφώνονταν υπό το  καθεστώς αυστηρών περιορισμών όταν επισήμως δεν υπήρχε καμία κοινοποίηση περί νέων όρων; Τη στιγμή που η διοίκηση μας νουθετεί να λειτουργούμε με κανόνες και κανονισμούς, οι ίδιοι πράττουν το αντίθετο. Μήπως θα έπρεπε η δημοτική αρχή να αναστείλει όλες τις διαδικασίες, και να επαναξιολογήσει την κατάσταση; Φαίνεται ότι οι ενέργειές της αγνοούσαν τη νέα πραγματικότητα.
  2. Σας υπενθυμίζουμε  ότι εσείς οι ίδιοι κοινοποιήσατε απόφαση στις 11/5 για αναστολή όλων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων έως τις 15/7. Θεωρήσαμε αυτονόητο  ότι αυτό αφορούσε και όλες τις δραστηριότητες για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος. Για άλλη μια φορά λειτουργείτε αντιφατικά και αυτοαναιρείστε. Αυτό γίνεται είτε από σκοπιμότητα είτε από προχειρότητα. Η επιλογή δική σας.
  3. Από τον Μάρτιο, και με δεδομένες τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν , ουδέποτε ξαναζητήθηκε επισήμως η γνώμη του τοπικού συμβουλίου ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ, εάν δεν το γνωρίζετε,  σε προφορική ερώτηση του Αντιδημάρχου κ. Ανεστίδη στις 28/5 η απάντησή μας για τη λειτουργία λούνα παρκ ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Όλες οι διαδικασίες  ήταν ερήμην μας και σε καμία από αυτές δεν είχαμε δυνατότητα παρέμβασης.
  4. Σχετικά με την  παραίνεσή σας για καθημερινή παρουσία και ενασχόληση με τα προβλήματα του τόπου είναι προτιμότερο να κάνετε την αυτοκριτική σας, διότι από την μέρα που αναλάβατε τη διοίκηση  τα προβλήματα στην τοπική κοινότητα Κουφαλίων μάλλον διογκώνονται παρά επιλύονται. Επίσης, όσον αφορά το σχόλιο σας ότι  ενεργούμε σύμφωνα με εξωγενείς υποδείξεις, σας δηλώνουμε ότι  λειτουργούμε μόνο με γνώμονα την κοινή λογική και την συνολική άποψη των δημοτών και της  τοπικής κοινωνίας, γεγονός που  δεν ακολουθείτε εσείς, όπως αποδεικνύουν τα πραγματικά γεγονότα.
  1. Κατ’όπιν όλων των παραπάνω που σας παραθέτουμε, διαπιστώνουμε ότι όταν ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα κινούνταν σε κατεύθυνση αυστηρού εγκλεισμού, εσείς λαμβάνατε αποφάσεις προς εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Τώρα έρχεστε να δικαιολογηθείτε με χαρακτηρισμούς περί δικής μας άγνοιας. Μάλλον η χειρότερη άγνοια είναι η δική σας άγνοια κινδύνου που επιδείξατε με τις αποφάσεις σας. Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς σας ότι ψευδόμαστε, τους θεωρούμε απρεπείς και υβριστικούς και τους αφήνουμε στην κρίση των δημοτών.

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Κουφαλίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *