Βαρδαλής-Δελλής-Καράογλου-Μάρκου: Ερωτήσεις στη Βουλή για τα προβλήματα με τον ΟΑΣΘ στο Δήμο Χαλκηδόνος

Θ.Καράογλου-Β’ Θεσσαλονίκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, για την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά περισσότεροι από 33.500 κάτοικοι του Δήμου Χαλκηδόνας, εξαιτίας της απουσίας αστικής συγκοινωνίας.

Η κατάργηση πολλών δρομολογίων της βασικής γραμμής εξυπηρέτησης 81Α , που εκτελεί το δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη-Άγιος Αθανάσιος-Χαλκηδόνα-Κουφάλια», επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα ζωής τους, δεδομένου ότι επί της ουσίας τους κρατά αποκλεισμένους από την ευρύτερη περιοχή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Πέρα όμως από τους μόνιμους κατοίκους, εξίσου σοβαρά προβλήματα προκαλούνται τόσο στους καθηγητές και σπουδαστές του 1ου ΕΠΑΛ που λειτουργεί στο Δήμο Χαλκηδόνας, όσο και σε εκείνους του δημόσιου ΙΕΚ Κουφαλίων, οι οποίοι αδυνατούν να προσέλθουν εγκαίρως στα μαθήματά τους.

Θέλοντας να αναδείξει το θέμα, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας θέτει στον αρμόδιο Υπουργό τέσσερα καίρια ερωτήματα:

Πρώτον: Για ποιους λόγους έχουν καταργηθεί εδώ και μήνες τόσα πολλά δρομολόγια της γραμμής 81Α που εκτελεί το δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη-Άγιος Αθανάσιος-Χαλκηδόνα-Κουφάλια»;

Δεύτερον: Γιατί δεν προχώρησε το Υπουργείο ή  ο ΟΑΣΘ σε διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί τουλάχιστον η απρόσκοπτη λειτουργία βασικών δρομολογίων της γραμμής 81Α που αποδεδειγμένα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό;

Τρίτον: Σε τι ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αποκατασταθούν κρίσιμα και βασικά δρομολόγια σε ώρες αιχμής, όπως αυτά επισημαίνονται από το ΕΠΑΛ, το ΙΕΚ, αλλά και τους εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά από και προς Κουφάλια;

και  τέταρτον: Έχει γίνει χρηματοπιστωτική μελέτη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ζημία στα έσοδα του ΟΑΣΘ από την κατάργηση και τις ακυρώσεις δρομολογίων της «γραμμής» 81Α;

Κατερίνα Μάρκου – Β’ Θεσσαλονίκης

Από το κακό στο χειρότερο η εξυπηρέτηση των Θεσσαλονικέων από τον ΟΑΣΘ – Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση για τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.

Η βουλευτής επικαλείται επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ο Σύλλογος Φοιτητών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας σοβαρότατα προβλήματα με τη λειτουργία της γραμμής 52 που συνδέει το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο με την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ανάλογα είναι τα προβλήματα στο δήμο Χαλκηδόνας, όπου οι αιφνίδιες και ανεπίσημες ακυρώσεις ή καταργήσεις πρωινών και μεσημεριανών δρομολογίων της βασικής γραμμής εξυπηρέτησης των δημοτών 81Β (Θεσσαλονίκη-Κουφάλια) χωρίς καμία προειδοποίηση, έχουν αναστατώσει τον προγραμματισμό εργαζομένων της περιοχής αλλά και σπουδαστών και διδασκόντων του ΙΕΚ και του ΕΠΑΛ Κουφαλίων. Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας έχει αποστείλει τρεις επιστολές προς τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ για το ζήτημα (06/9/2017, 22/9/2017 και 8/11/2017), χωρίς να έχει λάβει μέχρι σήμερα κάποια απάντηση.

«Για πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του νομού Θεσσαλονίκης, το λεωφορείο είναι το μοναδικό προσιτό οικονομικά μέσο μεταφοράς από και προς την εργασία τους ή τη σχολή τους. Η κατάσταση που περιγράφεται παραπάνω είναι απαράδεκτη και οφείλει άμεσα η νέα διοίκηση του Οργανισμού να φροντίσει για την ενίσχυση των δρομολογίων και τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού» τονίζει η βουλευτής.

Ρωτά, λοιπόν, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σ ποιες ενέργειες θα προβεί για την επίλυση των ως άνω προβλημάτων που έχουν ήδη αναφερθεί αρμοδίως προς τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ καθώς και αν θα προχωρήσει η τροποποίηση και ενίσχυση των σχετικών δρομολογίων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής-Β’ Θεσσαλονίκης

Για τους κ. Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Υποδομών Μεταφορών

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή των Διευθυντών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου και του 1ου ΕΠΑΛ Κουφαλίων και ζητούν την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει στη μετακίνηση μαθητών και καθηγητών των σχολείων με την κατάργηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ που που εξυπηρετούν την περιοχή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *