Βαθύλακκος-Αναγνώστης:Σκυλί δάγκωσε μαθητή

Από αναγνώστη μας λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή

” Μάλλον ασχολούμαστε σοβαρά με ένα πρόβλημα μόνο όταν “χτυπάει” τη δική μας πόρτα.

Την Δευτέρα λοιπόν το μεσημέρι ο γιος μου ενώ περπατούσε στο Βαθύλακκο (πήγαινε στο φροντιστήριο του) δέχτηκε ξαφνικά επίθεση από δύο σκυλιά με αποτέλεσμα  να τον δαγκώσει το ένα από τα δύο και να τον τραυματίσει στο δεξί του πόδι.

Το γεγονός από μόνο του μπορεί για κάποιους να θεωρηθεί συνηθισμένο, είναι όμως τον τελευταίο καιρό πολλά και επαναλαμβανόμενα τα κρούσματα επιθέσεων σε παιδιά και ενήλικες από αδέσποτα που τριγυρνούν στα χωριά και κάνεις δεν φαίνεται να ευαισθητοποιείται. Παρακαλώ λοιπόν θερμά να κάνετε μια προσπάθεια γνωστοποίησης του προβλήματος με αφορμή το προσωπικό  αυτό περιστατικό μήπως και κάποιοι επιτέλους από το Δήμο να ασχοληθούν πριν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό.
Ούτως ή άλλως σκέφτομαι σοβαρά να κινηθώ νομικά κατά των υπευθύνων του Δήμου μήπως και βγουν από τον βαθύ τους ύπνο..
Προς ενημέρωση σας στον γιο μου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αντιτετανικός ορός , αντιβίωση και θα παρακολουθείται τις επόμενες 24 ώρες μέχρι να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξουν τυχόν παρενέργειες.
Σας ευχαριστώ θερμά “
Σημ e-koufalia.gr:Την επιστολή την λάβαμε με email την Δευτέρα 5/2 ώρα 19.17 αλλά λόγω τεχνικών αναβαθμίσεων όλη την εβδομάδα δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή.Τα στοιχεία του αναγνώστη βρίσκονται στη διάθεση μας.

Από το Δήμο Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω απάντηση σχετικά με την καταγγελία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Σε απάντηση του δημοσιεύματος http://e-koufalia.gr/vathylakkos-anagnostisskyli-dagkose-mathiti/ στο οποίο αναφέρεται ότι νεαρός συνδημότης μας δέχτηκε επίθεση στον Βαθύλακκο από σκύλο και στο οποίο γίνεται λόγος για αδιαφορία και “βαθύ ύπνο” του Δήμου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Η νομοθεσία (Ν. 4039/2012, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Ν. 4235/2014) ορίζει πως έπειτα από επίθεση ζώου, αν αυτό είναι αδέσποτο – οπότε υπεύθυνος είναι ο οικείος Δήμος -, ο παθών πρέπει να εξεταστεί από Κέντρο Υγείας ή δημόσιο Νοσοκομείο, το οποίο θα πιστοποιεί την επίθεση.

Στη συνέχεια, το Κέντρο Υγείας ή το Νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει τον Δήμο, μέσω “ εντολής κτηνιατρικής παρακολούθησης ζώου”, ώστε να ενεργήσει στο πλαίσιο του νόμου και να το περισυλλέξει.

Σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι ουδέποτε ενημερωθήκαμε επισήμως, ως Δήμος Χαλκηδόνος, για το εν λόγω περιστατικό, ώστε να ενεργήσουμε σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Πέραν τούτου όμως, δεν υπήρξε ούτε ανεπίσημη ενημέρωση στον Δήμο μας, καθώς για το περιστατικό δεν γνώριζε τόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μανάκης, όσο και εγώ που, ως Ειδικός Σύμβουλος, συνεργάζομαι με τον Αντιδήμαρχο στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Πλήρη άγνοια είχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΚ Βαθυλάκκου κ. Λιβιδίκος, ο Πρόεδρος της “ΑΛΚΥΟΝΙΔΑΣ” κ. Χούλιας, που τυχαίνει να κατάγεται από τον Βαθύλακκο, αλλά και οι εθελοντές φιλόζωοι του χωριού.

Καταλαβαίνετε επομένως, πως κατηγορούμαστε για κάτι για το οποίο δεν ενημερωθήκαμε ποτέ.

Επειδή τέλος, από το δημοσίευμα δεν προκύπτει ο ακριβής χρόνος και τόπος του συμβάντος αλλά και τα στοιχεία του παθόντα, παρακαλούμε να μας τα γνωστοποιήσετε ώστε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του, όπως επίσης, ευελπιστούμε στη δημοσιοποίηση της απάντησής μας, ώστε να “ακουστεί” και η δική μας άποψή επί του θέματος, κάτι που έπρεπε να γίνει κατά τη γνώμη μας πριν προβείτε στη δημοσίευσή της επιστολής.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Για τον Δήμο Χαλκηδόνος,

Γεώργιος Γιαννάκης

Ειδικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *