Χαλκηδόνα:”Βαφτίζουν” Eλληνικά τα αρνιά που εισάγουν από Ρουμανία

«Βαφτίζουν» ελληνικά τα αρνιά που εισάγουν από Ρουμανία

Με δεκάδες χιλιάδες αρνιά από τη Ρουμανία, που στη διαδρομή «βαφτίζονται» ελληνικά, έχει πλημμυρίσει η εγχώρια αγορά. Τα αρνιά αυτά εισάγονται με τιμές παράδοσης στη χώρα μας κάτω από 2 ευρώ το κιλό και στην πορεία με πλαστογραφημένες άδειες διακίνησης αποκτούν ελληνική… βούλα.

arnia1Οι έλεγχοι έχουν ενταθεί φέτος και το πρώτο τρανταχτό κρούσμα παράνομων ελληνοποιήσεων στην αγορά καταγράφηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, όπου κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσε ότι ιδιοκτήτης σφαγείου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει περί τα 4.000 αρνιά που είχαν εισαχθεί από τη Ρουμανία.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), Ελευθέριος Γίτσας, μιλώντας στο «Εθνος» τονίζει ότι το φαινόμενο ελληνοποίησης κρεάτων έχει ενταθεί φέτος και καταγγέλλει ότι περισσότερα από τα μισά αρνιά που εισάγονται από τη Ρουμανία, και τα οποία εκτιμά ότι ξεπερνούν τα 150.000, βαφτίζονται ελληνικά και διοχετεύονται στην εγχώρια αγορά.

Φέτος η αγορά ήταν ελλειμματική από αρνιά, εξαιτίας του γεγονότος ότι προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών και ενισχύθηκαν οι εξαγωγές κυρίως προς την Ιταλία και την Ισπανία. Ελλείψει ελληνικών αμνοεριφίων, η αγορά τροφοδοτήθηκε κυρίως από τη Ρουμανία, που διαθέτει μεγάλο ζωικό κεφάλαιο, και σε μικρότερο βαθμό από την ΠΓΔΜ.

Πηγή: ethnos.gr

7 comments

  1. Μήπως τα αρνιά είχαν πάει για σπουδές στο εξωτερικό;

  2. Ολόκληρη Ελλάδα αρνάκι δεν έχει πουθενά δηλαδή Αχαχα απατεώνες καλύτερα να φας γαλοπούλα από τον τόπο σου το πιο γήινο που ηπαρχει

  3. ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΡΕΣΤΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ…ΓΙΟΡΤΕΣ.

  4. Πως γίνεται και το ανακαλύπτουν τελευταία στιγμή;κάτι φταιει

  5. όχι και 2 ευρώ το κιλό… ούτε κοτόπουλα να ήταν!

  6. Και τι έγινε;;;;τα ρουμανικά ειναι πιο καλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *