Δήμος Χαλκηδόνος:Πρόταση σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του δήμου μας

dromol“Ενέργειες προς υλοποίηση για την ανάδειξη «ιστορικής γραμμής» που θα διασχίζει τον Δήμο Χαλκηδόνος”

Συνάντηση στο υπουργείο πολιτισμού είχε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς κατά το επαγγελματικό ταξίδι του στην Αθήνα. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου ήταν η ανάδειξη του Mακεδονικoύ τάφου στον Άγιο Αθανάσιο και η προσπάθεια ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ. Ο τάφος αυτός, ένα πραγματικό στολίδι, παρέμεινε αναξιοποίητο αφού, αν και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013, εκκρεμούν οι εργασίες ολοκλήρωσής του, ώστε να γίνει επισκέψιμο, και μάλιστα για πολλά χρόνια λόγω ασυμφωνίας μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών.

Στόχος της διοίκησης, εν προκειμένω, είναι η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του δήμου μας, μέχρι και αυτόν της Πέλλας με τη δημιουργία μιας ιστορικής διαδρομής :

Θεσσαλονίκη – Μακεδονικός τάφος Αγίου Αθανασίου – Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Γέφυρα- περιοχή Ιχνες Κουφάλια- Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η τουριστική και πολιτιστική προώθηση της περιοχής, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να ενισχυθεί η αγορά εργασίας με ο,τι συνεπάγεται από αυτό. Το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, ώστε αυτό το καινοτόμο πολιτιστικό – ιστορικό πλέγμα να αναδειχθεί τελικά και να αξιοποιηθεί τόσο για τον Δήμο Χαλκηδόνος όσο και για την περιοχή της Μακεδονίας γενικότερα.

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

One comment

  1. Εγώ θά πρότεινα επέκταση τού ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης σέ αυτούς τούς σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.Τώρα θά μού πείς “τί πάς καί ζητάς τέτοια ώρα πού δέν έχουμε νύχια νά ξυθούμε”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *