Δήμος Χαλκηδόνος:Σε Κουφάλια και Βαθύλακκο αντιπροσωπεία κατοίκων του Δήμου Γαζί Εμίρ(Σεβδίκιοϊ)

[divide icon=”circle” color=”#”]

tour1Το Δήμο Χαλκηδόνος και συγκεκριμένα τις Δ.Κ. Κουφαλίων και Βαθυλάκκου επισκέφτηκε, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, αντιπροσωπεία κατοίκων του Δήμου Γαζί Εμίρ(Σεβδίκιοϊ) της επαρχίας Σμύρνης, με επικεφαλής το Δήμαρχο της πόλης κ. Χαλίλ Ιμπραήμ Σενόλ και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σεβδικιωτών Γαζί Εμίρ κ. Χακάν Σουβαρί.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των κατοίκων της Δ.Κ. Βαθυλάκκου και των κατοίκων της περιοχής Γαζί Εμίρ(Σεβδίκιοϊ), η οποία θεωρείται η κοιτίδα της πλειοψηφίας των σημερινών κατοίκων του Βαθυλάκκου.
Καταρχάς, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, οι φιλοξενούμενοι κάτοικοι επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο της Δ.Κ. Κουφαλίων, στο οποίο τους υποδέχτηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Χούλιας.

Ακολούθησε η επίσκεψη του γκρουπ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου στο Κ.Α.Π.Η. Κουφαλίων, όπου τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς και οι αντιδήμαρχοι Αγρ.ανάπτυξης-Πολιτισμού και Παιδείας-Αθλητισμού, κυρίες Αγαπίδου και Κιαχαγιά-Παρασχάκη αντίστοιχα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κάτοικοι παρέμειναν για αρκετή ώρα στην αίθουσα και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής αρχής και του Δημ. Συμβουλίου.
Στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για τη Δ.Κ. Βαθυλάκκου, όπου επισκέφτηκε το Πνευματικό κέντρο και τα γραφεία του Πολιτιστικού συλλόγου, καθώς και το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου(Ντεντέ). Αντίστοιχο παρεκκλήσιο βρισκόταν και στην περιοχή του Γαζί Εμίρ(Σεβδίκιοϊ).

Το βράδυ ο Πολιτιστικός σύλλογος Βαθυλάκκου παρέθεσε συνεστίαση προς τιμήν τους σε κοσμικό κέντρο της περιοχής, στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βαθυλάκκου κ. Λιβιδίκος, καθώς και σύσσωμη η Δημοτική αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδά, ο οποίος αναφέρθηκε στη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο και παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον ομόλογό του κ. Σενόλ και τον κ. Σουβαρί.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η κα. Μαρίτσα Σαρτζιώτη-Σπύρου, Λαογράφος-συγγραφέας, η οποία ήταν πρωτεργάτης στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο (2) περιοχών.
.
Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος


tour2tour3tour4tour5tour6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *