“Επί τον τύπον των ήλων”: Δημοτικά Συμβούλια 2

ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ  ΜΕΡΟΣ  2

Διαβάζοντας καθημερινά τον τύπο της χώρας , διαπιστώνουμε μετά λύπης μας, ότι αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο Χαλκηδόνος, δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού σε όλη την επικράτεια, τουλάχιστον όχι στο μέτρο που συμβαίνουν εδώ.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η αντιπολίτευση θυμώνει και δεν πηγαίνει στα δημοτικά συμβούλια για διάφορους λόγους, είναι η πρώτη φορά που δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κάνουν ανακοινώσεις μόνοι τους χωρίς να εμφανίζονται οι αρχηγοί τους, είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή θυμώνει και συνεδριάζει μέσω internet, μέσω e-mail, μέσω τηλεφώνου, με φαξ, με τέλεξ, με σήματα καπνού, με σήματα Mors και δεν ξέρω γώ τι άλλο, και κατά τ΄άλλα περιμένουμε όλοι αυτοί μαζί να βγάλουνε πουλάκια .

Γενικά δηλαδή στο Δήμο μας, ο καθένας κάνει  ό,τι του κατέβει στο κεφάλι , απαξιώνοντας μονίμως ο ένας τον άλλον, άσχετα βέβαια αν μιλάνε στον πληθυντικό ( sic ) .  Δεν γίνεται έτσι όμως δουλειά παιδιά, να το ξέρετε , και πιστέψτε με , το ξέρει κι ο κόσμος .  Θα το δείτε στο μέλλον.

Από κει και πέρα τώρα, τα πράγματα σοβαρεύουν με την συμπολίτευση να βρίσκεται κυριολεκτικά στα χαρακώματα, όχι μόνο με την αντιπολίτευση (Πρώτα ο Πολίτης – Σύμπραξη Ευθύνης) , αλλά και με τους έτερους και  κατά κάποιο τρόπο , ουδέτερους αντιπολιτευτικούς πυλώνες , ( Ενεργοί Δημότες , Ευσταθιάδης) κ.λ.π.    Για την Λαϊκή Συσπείρωση  δεν μπορώ να πω τίποτα, πάντα στην απέξω είναι γενικώς …..

Το πρόβλημα βέβαια όταν είσαι στα χαρακώματα είναι , ότι υπάρχουν και πολλές αδέσποτες ,οι οποίες όμως πέφτουν στους πολίτες . Άρα στην ουσία έχουμε και παράπλευρες απώλειες  και οι απώλειες αυτές γίνονται ορατές στην καλή και ομαλή λειτουργία του Δήμου, η οποία ούτως η άλλως ήταν και είναι σε κατάσταση μέθης .  Δεν κινείται ακόμα τίποτα, και δεν βλέπω να κινείται και στο άμεσο μέλλον αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα , που κι αυτό το βλέπω χλωμό . Κατά πως φαίνεται έτσι θα βγει η τετραετία, κι έχει ο Θεός .

Eίμαστε μάρτυρες μιας τοπικής διένεξης μεταξύ μας, χωρίς απολύτως κανένα λόγο . Θλίβομαι βαθύτατα , βλέποντας τις αντιδράσεις , τις έριδες, τους καυγάδες, τις διαφωνίες , χωρίς λόγο και αιτία, σε έναν τόπο κοινό, σε έναν τόπο που τον μοιραζόμαστε, σε έναν τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μας και ζούμε κι εμείς οι ίδιοι , και που να πάρει ο διάολος , τον αγαπάμε .

Όλα αυτά μου θυμίζουν άλλες εποχές , εποχές της δεκαετίας του 80 και του 90 , τότε που ερίζανε για την εξουσία , η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ , με αθέμιτες πρακτικές , με εκατέρωθεν προσβολές και αντιπαραθέσεις , και που έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό της χάλι . Και για να μην πάμε και πολύ πίσω, κάτι αντίστοιχο στην κεντρική πολιτική σκηνή, λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή , μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα, πολώνοντας το κλίμα και χωρίζοντας τους Έλληνες σε δύο πολιτικές παρατάξεις . Ακριβώς το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και στον Δήμο μας .

Και ρωτάω λοιπόν τους πολίτες μας : Τι έχουμε να χωρίσουμε  ?

Kάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε πιο ανθρώπινα , και όχι απαραίτητα με τον κλασικό ξύλινο πολιτικό λόγο . Δεν λέω ότι είμαστε όλοι άνθρωποι κάτω από τον ίδιο Θεό , γιατί αυτό θα επέσυρε θρησκευτική συζήτηση , αλλά λέω ότι τελικά είμαστε όλοι άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού , παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον Δήμο μας . Και χρησιμοποιώ την λέξη «κατώτερου» για όσους μπορούν να αντιληφθούν την συγκεκριμένη έννοια , για να αναδείξω την απραξία που υπάρχει αυτή την στιγμή, την αναλγησία, και την ατολμία  σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου .

Συγκεντρώστε λοιπόν το πνεύμα σας κύριοι της Δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης και αφήστε κατά μέρος τις κινήσεις εντυπωσιασμού που επιχειρείτε με δήθεν ανακοινώσεις στις οποίες θέλετε να μας δείξετε ότι κόπτεστε για το κοινό καλό , προκειμένου να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο  , και προσπαθήστε να μας αποδείξετε εμπράκτως, ότι δεν είστε τριτοκοσμικές καρικατούρες , γιατί προς τα εκεί κατευθύνεστε με τις πράξεις σας αλλά και με τα λόγια σας .

Μόνο ανακοινώσεις βγάζετε, και ρίχνετε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τους εαυτούς σας . Δεν είστε ούτε άμεμπτοι, αλλά ούτε και άμοιροι ευθυνών .

“Επί τον τύπον των ήλων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *