Γ.Γεωργαντάς:“Στόχος μας είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών”

Στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Τον Δήμο Χαλκηδόνος επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιος Γεωργαντάς όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος, Σταύρο Αναγνωστόπουλο.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και υποδομές (θερμοκήπια κτλ) μετά την έντονη χαλαζόπτωση, που έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης την ευρύτερη περιοχή.  Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, οι οποίοι είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται υποστηρίζοντας ότι “σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή”. “Στόχος μας είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών”, είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του τονίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών, ούτως ώστε να προχωρήσει η καταβολή αποζημίωσης στους καλλιεργητές.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι οι Βουλευτές της ΝΔ της Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Οικονομίας Γεώργιος Κεφαλάς, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Κωστοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Μπατζαρακίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Καραγεώργος,  ο Πρόεδρος της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης Χρήστος Τσιχήτας και ο Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουφαλίων Χρήστος Μουλάς.

Στη συνέχεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος συνόδευσε τον Υπουργό στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ.