Καναπέδες-κρεβάτια: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Καναπέδες-κρεβάτια: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι καναπέδες-κρεβάτια είναι άνετοι ανεξάρτητα από το πώς χρησιμοποιούνται. Φυσικά, πρέπει να θυμάστε ότι δεν αντικαθιστούν πάντα την άνεση που προσφέρουν τα μόνιμα στρώματα

Οι καναπέδες-κρεβάτια είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν πρόκειται για τη βελτιστοποίηση ενός μικρού χώρου. Παράδειγμα στις γιορτές, είναι σύνηθες να φιλοξενούμε και να δεχόμαστε φίλους και συγγενείς. Ωστόσο, το δωμάτιο για τους επισκέπτες μπορεί να μην αρκεί πάντα. Σε αυτή την περίπτωση ο κανεπές-κρεβατι είναι σωτήριος. Εξάλλου πέρα από την φιλοξενία, μπορεί να έχει και καθημερινή χρήση για να απολαύσετε ένα άνετο απόγευμα και να δειτε μία ταινία το βράδυ.

Συνήθως, o καναπές-κρεβάτι τοποθετείται στο σαλόνι, αλλά μπορείτε να τον έχετε και σε κάθε υπνοδωμάτιο. Αυτό σας δίνει περισσότερες επιλογές και μπορείτε να έχετε περισσότερα από ένα κρεβάτια όταν απαιτείται.

Τιμές καναπέδες-κρεβάτια

Αν μιλάμε για την τιμή, οι καναπέδες-κρεβάτια είναι μια πρακτική και πολύ φθηνή επιλογή σε σύγκριση με τα παραδοσιακά στρώματα. Όπως έχουμε πει, με το έπιπλο κρεβάτι θα έχετε και τις δύο επιλογές και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που χρειάζεστε όταν θέλετε.

Το συστήματα αναδίπλωσης και ανοίγματος είναι επίσης ενα θετικό πρόσημο όσον αφορά την τιμή. Πριν αρκετά χρόνια θα χρειαζόταν αρκετή δύναμη και προσπάθεια  για να ανοίξει κάποιος ένα καναπέ-κρεβάτι. Τώρα, οι μηχανισμοί είναι πολύ απλοί και εργονομικοί. Με το πάτημα ενός μοχλού ή ενός κουμπιού το άνοιγμα γίνεται παιχνίδι.

Είναι πολύ άνετοι

Ένα από τα πλεονεκτήματα που ξεχωρίζει περισσότερο στους καναπέδες-κρεβάτια είναι το επίπεδο άνεσης που προσφέρουν – σε οποιαδήποτε από τις δύο μορφές του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βιομηχανία έχει κατανοήσει τι θέλουν να αποκτήσουν οι άνθρωποι όταν αγοράζουν αυτού του είδους το έπιπλα, για αυτό οι σύγχρονες κατασκευές γίνονται από άνετα και ποιοτικά υλικά. 

Συνήθως έχουν σταθερή πλάτη που είναι άνετη με ωραία υφή. Επίσης όταν γίνεται κρεβάτι είναι το ίδιο ξεκούραστο όπως είναι και σαν καναπές. Για να κοιμηθείτε, απλά προσθέσετε τα κλινοσκεπάσματα και το voila! Μπορείτε να απολαύσετε έναν ζεστό, ξεκούραστο ύπνο.

Οι καναπέδες-κρεβάτια είναι πολύ ευρύχωροι

Αν είστε αρκετά φιλόξενοι ή ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα, είναι πολύ χρήσιμο να έχετε έναν καναπέ-κρεβάτι. Θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το χώρο σας και να παρέχετε άνεση στους καλεσμένους σας. Ακόμα και για τους φίλους των παιδιών σας, ένας καναπές-κρεβάτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να τους κοιμίσετε στο σπίτι .

Υπάρχουν πολλοί καναπέδες που γίνονται κρεβάτια, όπως ο καναπές γωνία, που παρέχει μία εξαιρετική άνεση σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Μπορεί όλη η οικογένεια να κάτσει μέχρι το βράδυ άνετα και αναπαυτικά,  να κοιτάξει την αγαπημένη της ταινία. Οι καναπέδες αυτοί συνήθως συνοδεύονται με μεγάλες μαξιλάρες οι οποίες βγαίνουν και να χρησιμοποιηθεί ο καναπές σαν κρεβάτι.

Έχουν πιο ελαφριά κατασκευή

Οι καναπέδες κρεβάτι θα σας διευκολύνουν στον καθαρισμό του σπιτιού. Γιατί είναι κατασκευασμένοι από ελαφριά υλικά, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς ξύλινους καναπέδες που είναι από μασίφ ξύλο. Αυτό θα σας διευκολύνει να τους σηκώσετε πιο εύκολα και να τους μετακινήσετε κατά την ώρα που καθαρίζετε το σπίτι.

Προσφέρονται για περιστασιακή χρήση 

Ο καναπές-κρεβάτι έχει σχεδιαστεί για περιστασιακή χρήση, δεν έχει τις αντοχές ενός κανονικού κρεβατιού. Προσφέρεται μόνο για να φιλοξενήσετε κάποιον η να κοιμηθείτε μερικές νύχτες. Δεν έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μόνιμη άνεση που παρέχουν τα διάφορα στρώματα ύπνου.

Δεν αντέχει πολύ βάρος

Ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα του καναπέ-κρεβάτι, είναι καλύτερα να τον χρησιμοποιείτε μόνο για ένα άτομο. Περισσότερα από ένα άτομα μπορεί να υπερβούν το όριο βάρους με αποτέλεσμα να προξενήσουν προβλήματα στον σκελετό του. 

Βεβαιωθείτε για το  βάρος που υποστηρίζει το μοντέλο που έχετε επιλέξει τον κατάλληλο σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. 

Προσέξτε τους προβληματικούς μηχανισμούς

Πολύ καναπέδες κρεβάτια ανοίγουν με διάφορους τρόπους. Κάποιοι έχουν μηχανισμούς που ανοίγουν με το χέρι και άλλοι είναι ηλεκτρικοί. Πάντα η τιμή έχει να κάνει και με την ποιότητα του στρώματος που θα έχει ο καναπές και τους μηχανισμού που διαθέτει. Διάβασε το προσεκτικά τις προδιαγραφές πριν αγοράσετε οποιοδήποτε καναπέ-κρεβάτι και τι εγγύηση δίνει η εταιρεία.

Όπως καταλάβατε, οι καναπέδες-κρεβάτια έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα παρά μειονεκτήματα. Ωστόσο, κάντε μια ερευνά αγοράς στο διαδίκτυο για να συγκρίνετε τιμές και να διαβάσετε τις κριτικές αγοραστών. Αυτό θα σας διευκολύνει να πάρετε μία καλύτερη απόφαση και να κάνετε μια επιτυχημένη αγορά.