Κουφάλια-Αναγνώστρια:Τέρμα Παπαφλέσσα. Απέναντι από την ΜΕΒΓΑΛ….

Τέρμα Παπαφλέσσα. Απέναντι από την ΜΕΒΓΑΛ.

Φασαρία, θόρυβος, μυρωδιές, φορτηγά. Καμία πρόβλεψη για όσους κατοικούν γύρω από το εργοστάσιο. Υπήρχαν δέντρα στην περίφραξη του εργοστασίου που κόπηκαν.. όχι ότι περιόριζαν το θόρυβο αλλά κάτι συγκρατούσαν από σκόνη και καυσαέριο. Όταν τα έκοψαν φαντάστηκα ότι μπορεί και να έβαζαν προστατευτικά plexy glass .. όπως αυτά που έξω από νοσοκομεία ή σε κατοικημένες περιοχές δίπλα σε μεγάλους δρόμους… αλλά ήταν ευσεβείς πόθοι.

Τα φορτηγά που έρχονται ολημερίς από την Παπαφλέσσα και όχι από τον περιφερειακό, πέραν του απόλυτα παράνομου της υπόθεσης είναι και θορυβώδη και επικίνδυνα σε ένα δρόμο που κυκλοφορούν παιδιά και άλλοι. Εκτός αυτού εντός του εργοστασίου, είναι τα περισσότερα με τις μηχανές αναμμένες μέχρι να αναχωρήσουν.

Καμία ενόχληση για τους ιθύνοντες…οι τριγύρω από έξω ποσώς τους απασχολούν.. τηλέφωνα διαμαρτυρίας καθημερινά σχεδόν για μια μικρή παύση της ενόχλησης από το θόρυβο. Όταν δε, λέμε που μένουμε μας ρωτάνε όλοι με συμπονετικό ύφος για το πώς αντέχουμε… έτσι ρωτούσα κι εγώ τους άλλους πριν έρθω εδώ. Τώρα ξέρω καλά.

παράθυρα όταν μυρίζει έξω και αν έχει ζέστη ανάβω το κλιματιστικό. Έχει φασαρία πάλι κλείνουν τα παράθυρα. Και το πρωινό ξύπνημα είναι δεδομένο παρέα με τον ενοχλητικό θόρυβο που τρυπάει αυτιά γιατί λέει είναι η ώρα της ζάχαρης.. θαρρώ.. Γνωρίζω ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις κοντά σε κατοικημένες περιοχές… ή καλύτερα μέσα σε αυτές..δίνουν θέσεις εργασίας ευτυχώς αλλά οφείλουν να τηρούν κανόνες και όρια.στις εκπομπές ρύπων, ήχου, απορριμμάτων τριγύρω κλπ. Ρωτάω λοιπόν…

Οφείλω να θωρακίσω εγώ το σπίτι μου όταν ο άλλος δημιουργεί το πρόβλημα κι αυτός ο άλλος είναι το εργοστάσιο? Ας φροντίσουν λοιπόν οι υπεύθυνοι που γνωρίζουν καλά αυτά που νομίμως πρέπει να τηρούν με σεβασμό στον πολίτη, να τα τηρήσουν.

Εν αναμονή ευαισθητοποίησης. Π. Β.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *