Κουφάλια:Απολογισμός διετούς θητείας με έργα & δράσεις του συλλόγου Γονέων 2ου δημοτικού

Πραγματικά εντυπωσιάζει ο διετής απολογισμός δράσεων και έργων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου δημοτικού σχολείου Κουφαλίων, τον οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω.

Τα τελευταία χρόνια οι εθελοντές γονείς όλων των δημοτικών σχολείων του τόπου μας ,έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς που δείχνει ότι όταν υπάρχει συνεργασία θέληση και δουλειά γίνονται πολλά.

ΘΕΜΑ  : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ 2018-2020 /ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ.

Αγαπητοί γονείς /κηδεμόνες των μαθητών /μαθητριών ,

Η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της και εν μέσω πανδημίας δεν είχαμε την χαρά να γιορτάσουμε μαζί με τα παιδιά μας την λήξη της. Ωστόσο μας βρίσκει όλους υγιείς και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας την νέα σχολική χρονιά με μεγαλύτερη διάθεση και αποφασιστικότητα για να συνεχίσουμε να βάζουμε τις βάσεις όλοι μαζί για ένα σχολικό περιβάλλον που μας ανήκει . Μέσα από το κείμενο αυτό δεν μπορούν να εκφραστούν τα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν και η συγκίνηση που νιώθουμε γράφοντας τον απολογισμό της 2ετιας 2018-2020 του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων τους σχολείου μας και γι΄αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις και τα έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια 2018-2020.

Πριν και πάνω όλα όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Διδασκόντων και την διευθύντρια του σχολείου μας κα Χρύσα Γκάρου για την αμέριστη στήριξη που μας παρείχαν από την αρχή που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Σύλλογος έως και σήμερα λίγο πριν την λήξη της θητείας του. Δίπλα μας και όχι απέναντι σε κάθε βήμα μας ,σε κάθε σκέψη μας . Να ευχαριστήσουμε όλους εσάς του γονείς που μας στηρίξατε χωρίς δεύτερη σκέψη και βοηθήσατε να κάνουμε πράξη όσα αρχικά σκεφτήκαμε και θέλαμε να πραγματοποιήσουμε για ένα σχολικό περιβάλλον πρότυπο .

Στην διετία αυτή , πραγματοποιήθηκαν λοιπόν όλα τα κατωτέρω :

 1. Λαχειοφόρος αγορά με την στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής .
 2. Αντικατάσταση της εξωτερικής πινακίδας /φωτεινής επιγραφής .
 3. Αγορά projectora για κάλυψη ανάγκης στην αίθουσα εκδηλώσεων.
 4. Διοργάνωση εκδήλωσης «Γνωριμία με τους Πλανήτες» Φορητό Πλανητάριο .
 5. Αγορά 10 πύργων και 4 οθόνες προς αντικατάσταση των παλιών υπολογιστών και ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού στην αίθουσα υπολογιστών.
 6. Κάλυψη εξόδων και δώρων για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές.
 7. Διοργάνωση Διημερίδας με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική» με συμμετοχή μαθητών /μαθητριών μετά από ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα σχολεία του Δήμου .
 8. Διοργάνωση θεατρικής παράστασης «Ο Καραγκιόζης και το Χρυσό Μήλο».
 9. Παραλαβή δωρεάς από την Eurobank EG  2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
 10. Χορηγία από το New York College /Αθηνών 7 ηλεκτρονικούς υπολογιστές . Κάλυψη εξόδων μεταφοράς δωρεά από την μεταφορική ΣΩΤΗΡΙΟΥ .
 11. Παραλαβή δωρεάς από τη Nestle 10 laptop και 10 επίπεδες οθόνες .
 12. Πρωτοβουλία των δασκάλων μας και στήριξη του Συλλόγου μας για τα «Έγχρωμα Μηνύματα» στα σκαλοπάτια του σχολείου .
 13. Παραλαβή ως χορηγία ένα φωτοτυπικό μηχάνημα επαγγελματικής χρήσης για κάλυψη αναγκών του σχολείου μας από το Ίδρυμα Μελίνας Μερκούρη  .
 14. Με υπομονετικές ενέργειες  του Συλλόγου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  είμαστε σε διαδικασία παραλαβής από τις Βρυξέλλες  επίπλων, γραφείων και ερμαρίων για κάλυψη αναγκών και ανανέωση των σχολικών αιθουσών .
 15. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση της εβδομάδας εθελοντισμού «Εθελοντί-Ζουμε» με την δωρεά του νεφελοποιητή στο ΕΣΥ- ΚΥ Κουφαλίων . Στήριξη και βοήθεια των δασκάλων μας ,διευθύντριας ,επαγγελματιών δημοτών καθώς και άλλων σχολείων στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης .
 16. Στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού και της δράσης «Εθελοντί-Ζουμε» πραγματοποιήθηκε δωρεά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ΕΣΥ –ΚΥ Κουφαλίων σε υγειονομικό υλικό .
 17. Παρέμβαση στην προηγούμενη δημοτική Αρχή για την στήριξη με υλικά ,χρώματα , για το πέρασμα του πατώματος στην βιβλιοθήκη ,ανάπλαση και ανανέωση του εξωτερικού τοίχου του σχολείου . Κάλυψη εξόδων από το Σύλλογο .
 18. Αγορά βιβλίων για την μέρα φιλαναγνωσίας καθώς και για τη συμμετοχή του σχολείου μας στον μαραθώνιο ανάγνωσης του ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΥ .
 19. Έπιπλο /γραφείο για την βιβλιοθήκη και αγορά χαλιού .
 20. Ηλεκτρολογικές εργασίες στο χώρο της βιβλιοθήκης .
 21. Αγορά τετραδίων και μολυβιών για καλωσόρισμα της Α΄Τάξης στο σχολείο.
 22. Ιδρυτικά μέλη στην Ενωση Γονέων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος που συστήθηκε στις 26/7/2019.
 23. Παραλαβή πατώματος Laminate για τον πολυχώρο από το Δήμο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019- 2020 και τοποθέτηση του από τον Σύλλογο Γονέων στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-2020.
 24. Με προσωπικές ενέργειες του Συλλόγου μας δεχθήκαμε δωρεά βιβλίων από εκδοτικό οίκο Αθηνών για τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας .
 25. Ολοκλήρωση εξωτερικού τοίχου με βάψιμο μετά από την ανάπλασή του.
 26. Ανάπλαση και βάψιμο βορεινού τοίχου μετά από παρέμβαση του Συλλόγου μας στο Δήμο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020.
 27. Βάψιμο του πολυχώρου μετά από παρέμβαση του Συλλόγου μας στο Δήμο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020.
 28. Επισκευή καγκελόπορτας και αντικατάσταση κλειδαριάς μετά από παρέμβαση του Συλλόγου στο Δήμο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020.
 29. Στο πλαίσιο της ανακύκλωσης τοποθετήσαμε μετά από δωρεά ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΗ στον αύλειο χώρο του σχολείου μας .Με την στήριξη των εκπαιδευτικών μας οι μαθητές /τριες ενημερώθηκαν σχετικά .
 30. Δωρεά βιβλίων για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας από τον κο Ηλιάδη .
 31. Με προσωπικές παρεμβάσεις της Πρόεδρου λάβαμε από την ποδοσφαιρική ομάδα BARCELONA FC μπάλες συλλεκτικές και ημερολόγιο με τις υπογραφές των παικτών ως δωρεά προς το σχολείο μας ,με κύριο σκοπό την ευχαρίστηση των παιδιών μας.
 32. Με προσωπικές παρεμβάσεις της Προέδρου λάβαμε μπάλες μπάσκετ και καπέλα συλλεκτικά ως δωρεά από την ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.
 33. Με μια ακόμη δωρεά από γνωστά εκπαιδευτήρια της Αθήνας λάβαμε αθλητικό εξοπλισμό για την επάνδρωση του πολυχώρου .
 34. Παρέμβαση στην δημοτική αρχή και άμεση ανταπόκριση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων για τοποθέτηση με προστατευτικά κάγκελα στα παράθυρα της βορεινής πλευράς.
 35. Αγορά δώρων και βασιλοπιτάκια για τους μαθητές /τριες καθώς και των εκπαιδευτικών μας .
 36. Αρτοκλασία
 37. Αγορά εξοπλισμού και επίπλων για τον πολυχώρο .
 38. Αγορά αναμνηστικών των ΣΤ’ τάξεων
 39. Άμεση ανταπόκριση και στήριξη στις ‘ΜΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ» με την Γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ να είναι δίπλα μας χορηγώντας γαλακτοκομικά προϊόντα.
 40. Η συνεισφορά του στο έργο μας και η στήριξη απεριόριστη και με δωρεά 2(πύργων) του Κου Κοτρίδη .
 41. Δυναμική συμμετοχή των γονέων του Συλλόγου /σχολείου μας στην διοργάνωση του φιλανθρωπικού χορού  της Ένωσης Γονέων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος.
 42. Παραλαβή αντισηπτικών μετά από δωρεά της Ένωσης Γονέων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος.
 43. Παραλαβή απορρυπαντικών μετά από δωρεά της Ένωσης Γονέων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος.
 44. Ζωγραφίζοντας τις σχολικές αίθουσες με θεματολογία .Πρωτοβουλία του Συλλόγου μας ,επιμέλεια/θεματολογία η διευθύντρια μας κα Χρύσα Γκάρου ,καλλιτεχνική επιμέλεια κα Λένα Κούτλε.
 45. Συγκέντρωση και δωρεά φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας .
 46. Διαμόρφωση του αύλειου χώρου από τον σύλλογό μας με γνώμονα την καλαισθησία και φιλικό προς τα παιδιά.

Με αυτές τις δράσεις κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει  ένας καινούργιος. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε ακόμη περισσότερα προς όφελος όλων μας αλλά κατά κύριο λόγο, προς όφελος των παιδιών μας .

Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Με εκτίμηση τα μέλη του συλλόγου 

Πρόεδρος              Στέλλα Βαλσαμάκη –Γαλάνη

Αντιπρόεδρος         Μαρία Ισμαηλίδου

Γραμματέας             Μαρία Μαργούτα

Ταμίας                    Μαρία Γιουμπάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *