Κουφάλια-Κοιμητήρια:Η αλήθεια για τους κάδους (vid)

Πολλές συζητήσεις που προκάλεσαν μάλιστα και εντάσεις στα δυο τελευταία δημοτικά συμβούλια, έγιναν μετά την απόφαση του αντιδημάρχου καθαριότητας κ.Λουκά Ευσταθιάδη να αφαιρέσει (χωρίς να ενημερώσει ούτε καν το τοπικό συμβούλιο Κουφαλίων) κάποιους κάδους από τα κοιμητήρια Κουφαλίων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 30/09 όταν το θέμα τέθηκε από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ.Μηντσιούδη

“Ξεκινώντας τη θητεία μου ως αντιδήμαρχος πέρασα από όλα τα κοιμητήρια και είδα μία κατάσταση όσον αφορά τους κάδους τραγική. Φτάνω και στα κοιμητήρια των Κουφαλίων λοιπόν και βλέπω εκεί 21 μεγάλους κάδους,  3 ανακύκλωσης και 12 μικρούς. Σύνολο δηλαδή 36.Βλέποντας εκεί 36 κάδους και έχοντας να κάνω δυο πανηγύρια στο Λουδία και στην Ελεούσα, μία εκδήλωση στο Βαθύλακκο όπου μου ζητούσαν κάδους μεγάλους  για να πάρουν τα σκουπίδια, πήρα από τα κοιμητήρια των Κουφαλίων τους 8.”

Στο τελευταίο όμως δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 16/10 η κατά τόπον αντιδήμαρχος ΔΕ Κουφαλίων Κα Κωστοπούλου, διαψεύδει στην ουσία τον κ.Ευσταθιάδη, παρουσιάζοντας μια εντελώς διαφορετική κατάσταση απ αυτήν που είχε παρουσιάσει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας,  βασιζόμενη και σε φωτογραφίες που προσκόμισε ο δημοτικός σύμβουλος κ.Παπαμιχαήλ αλλά και σε δυο επισκέψεις αυτοψίας που έκανε όπως είπε η ίδια.

Τι είπε όμως η κα Κωστοπούλου :

” Ειδικά για τους κάδους στα νεκροταφεία Κουφαλίων και βλέπω εδώ και το φωτογραφικό υλικό το οποίο έδωσε ο κ.Παπαμιχαήλ, οφείλω να ομολογήσω ότι την Κυριακή ήταν η δεύτερη επίσκεψη που έκανα στα νεκροταφεία, διότι είναι ένα θέμα που συζητήθηκε πάρα πολύ, τόσο στο πρώτο συμβούλιο όσο και στην κοινωνία εδώ των Κουφαλίων. Επειδή άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις ,επισκέφθηκα η ίδια τον χώρο την τελευταία φορά την Κυριακή με τον κύριο Πιτίκη. Περάσαμε λοιπόν  και είδαμε τα νεκροταφεία των Κουφαλίων και έχω να πω ότι οι φωτογραφίες του κ.Παπαμιχαήλ  είναι πραγματικές. Τα είδαμε  και εμείς. Μετρήσαμε  γύρω στους 13 με 14 κάδους.Η πλευρά που βλέπει προς την πλευρά των Κουφαλίων και από ότι έμαθα είναι καινούργια πτέρυγα, δεν έχει καθόλου κάδους. Εκεί υπήρχε όντως βρωμιά κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μιλήσω με τους αρμόδιους και  τον αντιδήμαρχο καθαριότητας. Οι σιδερένιοι κάδοι που υπάρχουν  είναι γυρισμένοι ανάποδα αφού δεν μπορεί να μπει εκεί απορριμματοφόρο, άρα οι δημότες δεν μπορούν να πετάξουν σκουπίδια.Σε συνεννόηση πάντα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας είπαμε ότι θα πάρουμε αυτούς τους κάδους από εκεί θα τους πάμε σε ένα χωριό που περνάει απορριμματοφόρο και  θα φέρουμε πλαστικούς. Είδα επίσης ότι στη βορινή πλευρά στις δύο γωνίες υπάρχει ανάγκη από δύο κάδους μεγάλους .Νομίζω ότι μέχρι την Παρασκευή το θέμα θα λήξει.Αυτά έχω να πω.”

Ο κ.Ευσταθιάδης κατόπιν παίρνοντας τον λόγο είπε σχετικά με το θέμα:

“Τέθηκε  ένα θέμα για τους κάδους πάλι. Εγώ κρίνοντας όχι άτομα αυτή τη στιγμή, αλλά πολιτικές συμπεριφορές, το μόνο που θα πω είναι ότι δεν θα μπω εγώ σε αυτή την κουβέντα αυτή τη στιγμή για να τροφοδοτήσω συζητήσεις, καταστάσεις, ή συμπεριφορές οι οποίες διαιρούν τις κοινωνίες. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε έργο και  από το έργο μας θα κριθούμε και εγώ και η διοίκηση. Θα μας κρίνουν οι πολίτες. Δεν διαχωρίζουμε κοινωνίες και  θα το δει και θα το διαπιστώσει ο κόσμος αυτό στην πορεία. Στην αγωνία κάποιων να μείνουν στο πολιτικό προσκήνιο, ή να παίξουν τον οποιοδήποτε ρόλο στο αύριο, εγώ δεν θα συνδράμω”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *