Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον πλημμυρισμένο δρόμο Αγχιάλου

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

H  εικόνα της πλημμυρισμένης  εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας στο ύψος της   διασταύρωσης  Αγχιάλου στις 4/1/2021, όπως έδειξε και  το  e-koufalia με σχετικό ρεπορτάζ, αποδεικνύει με κατηγορηματικό τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή.  Μάταια προσπαθεί η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, στην ευθύνη της οποίας είναι η εθνική οδός, να μας πείσει για τη σπουδαιότητα των παρεμβάσεων τις οποίες κάνει με πολύ μεγάλη προχειρότητα.

Ηδη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος η Λαϊκή Συσπείρωση έβαλε για πολλοστή φορα το θέμα της επικινδυνότητας του δρόμου και της προχειρότητας με την οποία γίνεται η συντήρησή του, όπως φαίνεται και στο σχετικό video της συνεδρίασης που έχει αναρτήσει το e koufalia (από 2.40.00 εως 2.42.00).

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ιεράρχηση έργων με βάση την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν βρίσκονται στην, προτεραιότητα τόσο της κεντρικής εξουσίας όσο και της τοπικής διοίκησης.

Ένας οδικός άξονας που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη δυτική Μακεδονία, με τα προς βορρά σύνορά μας,  με μεγάλα χωριά του νομού μας, και με δυο μεγάλες βιομηχανικές  ζώνες  δεν πρέπει και δεν μπορεί με την πρώτη βροχή να πλημμυρίζει και να κινδυνεύει να διακοπεί η κυκλοφορία σε κάποια σημεία της. Είναι επικίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής  αλλά και για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Για να μην μας φταίει  πάλι ο «κακός μας ο καιρός» χρειάζεται  άμεσα να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Χαλκηδόνας όπως έχει τονιστεί και παλαιοτέρα από το ΚΚΕ με επερωτήσεις στην Βουλή ,όπως έχει τονιστεί μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο από την Λαϊκή Συσπείρωση . Οι μνήμες από τις μεγάλες πλημμύρες στην Χαλκηδόνα τον Δεκεμβρη του 2014 είναι ακόμα νωπές,

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝOΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *