Σε ετοιμότητα ο Δ. Χαλκηδόνος για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χαλκηδόνος για την αντιμετώπιση  ακραίων καιρικών φαινομένων

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χαλκηδόνος για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ήδη, ο Δήμος Χαλκηδόνος έχει προμηθευτεί 120 τόνους αλατιού ενώ έχουν διανεμηθεί σακούλες σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, από όπου οι πολίτες θα μπορούν να το προμηθεύονται, σε περίπτωση ανάγκης, κατόπιν επικοινωνίας με τους υπευθύνους. Σακούλες με αλάτι διανεμήθηκαν επίσης στις περισσότερες σχολικές μονάδες, όπου ο εφοδιασμός θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ζήσης Βαϊνάς επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο και επιθεώρησε τα μηχανήματα αποχιονισμού τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. “Ο τομέας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, βρίσκεται σε επιφυλακή για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες και εργασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να είμαστε καθόλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν και να έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα μηχανήματα του Δήμου”, είπε ο κ. Βαϊνάς.

Ο κ. Βαϊνάς ανέφερε ότι στη διάθεση του Δήμου υπάρχουν (ιδιόκτητα ή μισθωμένα) 2 εκχιονιστικά μηχανήματα, 2 γκρέιντερ, 2 φορτωτές, 1 φορτωτής τύπου JCB και 2 τρακτέρ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου ή για άλλες περιπτώσεις αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *