Σταματήστε επιτέλους να φορτώνετε τα παιδιά με ημερολόγια!

im2

Τις τελευταίες μέρες όσοι έχουν παιδιά είναι σίγουρο ότι θα έχει γεμίσει το σπίτι τους από ημερολόγια κάθε είδους και κάθε σωματείου-συλλόγου-σχολείου.

Πολύ καλά κάνουν και κυκλοφορούν ημερολόγια οι σύλλογοι που δεν έχουν συνδρομές, αφού είναι πηγή εσόδων και από τις ελάχιστες ίσως.

Αυτό που δεν κάνουν καλά όμως είναι ότι τα δίνουν στα παιδιά για να τα πάνε σπίτι με την  προτροπή “πουλήστε τα στους παππούδες, στις γιαγιάδες, στους θείους  ,στους γείτονες.”

Και τι είναι τα παιδιά πωλητέςεισπράκτορες? Μια οικογένεια με δύο παιδιά που πάνε σε 2 δραστηριότητες το καθένα (4 σύνολο) συν το σχολείο (2 σύνολο), σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να «πουλήσουν»  18 ημερολόγια-90 ευρώ. ( 3 ανά σύλλογο και 5 ευρώ το καθένα).

Βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά κανένας δεν σκέφτεται την δύσκολη θέση που έρχονται πολλοί γονείς  ειδικά αυτή την εποχή.

Τι να πει ο γονιός δηλαδή στα παιδιά του? ξέρετε δεν έχουμε χρήματα να αγοράσουμε τα ημερολόγια και πρέπει να τα επιστρέψετε? Και πως θα αισθανθεί ένα παιδί όταν την επόμενη μέρα επιστρέψει τα ημερολόγια γιατί οι γονείς του δεν είχαν την δυνατότητα να τα αγοράσουν, ενώ οι γονείς του συμμαθητή ή συναθλητή τους είχαν?

Σε όλη αυτή την διαδικασία λοιπόν καλό είναι τα παιδιά να μην συμμετέχουν και να μην αισθάνονται μειονεκτικά .Όποιος εκδίδει ημερολόγια και θέλει να τα πουλήσει να τα δίνει αποκλειστικά στα χέρια των γονιών χωρίς το παιδί να εμπλέκεται.

Σ.Η.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *