Του Π.Μαρκίδη: Eπέτειος Πολυτεχνείου

Του Π.Μαρκίδη: Eπέτειος Πολυτεχνείου

Μετά από κάθε χρονιά που περνάει, ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα. Τα συνθήματά του που ήταν:

ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΞΩ  ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ- ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ

Παραμένουν και σήμερα επίκαιρα γιατί:

ΨΩΜΙ= βιοτικό επίπεδο, με την ανεργία και την μείωση των μισθών συνεχώς υποβαθμίζεται

ΠΑΙΔΕΙΑ:  δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων από τα σχολεία λείπουν ακόμη καθηγητές, τα πτυχία των πανεπιστημίων απαξιώνονται, οι νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν μαζικά για να βρούν δουλειά

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ :  Συνδικαλιστικές ελευθερίες μπαίνουν στο γύψο,  εθνική κυριαρχία παραχωρείται στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή ένωση, αμερικανοί πρέσβεις  αλωνίζουν την χώρα μας και οι βάσεις  τους εκσυγχρονίζονται και αυξάνονται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μας καλεί όλους, εργάτες , αγρότες , φοιτητές, στον αγώνα για να βρουν επιτέλους  τα συνθήματα του πολυτεχνείου δικαίωση.

Αποδεικνύεται ότι οι όποιες κατακτήσεις και παραχωρήσεις στον καπιταλισμό είναι προσωρινές. Οι κρίσεις, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Όσες κυβερνήσεις επέλεξαν να διαχειριστούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα ακολούθησαν αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτό που σήμερα απαιτείται για μια πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού είναι η διαμόρφωση μιας νικηφόρας κοινωνικής συμμαχίας, που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στο ίδιο το ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα, με στόχο το σοσιαλισμό.

Αυτός ο αγώνας μπορεί να αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις, να υπερασπίζεται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για το λαό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *